K parkovacímu domu v Gayerových kasárnách by měl přibýt ještě jeden u polikliniky na Slezském Předměstí

Parkovací dům bude i u polikliniky na Slezském Předměstí.
Parkovací dům bude i u polikliniky na Slezském Předměstí. | autor: hradeckralove.cz

Dva nové parkovací domy by měly v dohledné době vyrůst v Hradci Králové. Jeden z nich v Gayerových kasárnách a druhý na Slezském Předměstí u tamní polikliniky. Tam jsou s parkováním už dlouhodobě problémy stejně jako u fakultní nemocnice. Její návštěvníci se zatím budou muset spokojit s provizorním panelovým parkovištěm. Stavba parkovacího domu je tam závislá na rekonstrukci křižovatky Mileta. Informaci přináší Hradecký deník.

Na dvou frontách nyní pracuje firma ISP v Hradci Králové – postupně staví parkovací dům v Gayerových kasárnách a současně pracuje na dalším parkhausu v centru města. Ten by měl vyrůst na Slezském Předměstí u polikliniky.

„Během srpna chceme nechat zpracovat studii parkovacího domu. Na tu by měla navázat žádost o územní rozhodnutí. To bychom měli rádi do konce roku,“ uvedl pro Deník zástupce ISP Jiří Holubec s tím, že současnou prioritou je dostavba parkovacího domu v areálu hradeckých Gayerových kasáren. „Pokud vše půjde podle plánu, tak by se parkovací dům v Gayerových kasárnách měl otevřít příští rok v červnu,“ dodal Jiří Holubec, který by byl rád, kdyby po skončení této akce začala i stavba krytého stání na místě nynějšího parkoviště mezi Poliklinikou a sídlem Okresní správy sociálního zabezpečení. „Budu však realista, takže bych byl rád, kdyby tento dům začal růst v roce 2020,“ dodal Holubec.

„Na tomto projektu teď usilovně pracujeme. Víme, že zdejší situace je opravdu alarmující,“ uvedl nedávno náměstek primátora Jindřich Vedlich a dodal, že radnice tímto úkolem pověřila odbor hlavního architekta pod vedením Petra Brůny. Podle něj by měl nový parkovací dům pojmout minimálně 200 vozidel.

Neutěšená situace s parkováním je dlouhodobě i u hradecké fakultní nemocnice. Deficit míst k stání mají prozatím zajistit panely, které po vyřešení všech problémů kolem nového parkhausu a přilehlé křižovatky Mileta uvolní místo novému parkovacímu domu. Jeho stavba je však podmíněná rekonstrukcí křižovatky Mileta. Tu komplikují odvolání a podjatost v probíhajícím územním řízení. Panelová plocha u nemocnice pro minimálně dvě stovky automobilů by tu mohla začít růst v první polovině příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vedení města chce znovu otevřít jednání o smlouvě s parkovací firmou ISP

Nové vedení hradecké radnice chce opět otevřít otázku parkování ve městě. Třicetiletá smlouva s parkovací firmou ISP je v polovině a Hradec Králové chce znovu otevřít jednání o jejím zrušení. Před devíti lety se to přitom tehdejšímu primátorovi nezdařilo. Velké diskuse…
Čtěte více

U polikliniky na Slezském Předměstí vyroste parkovací dům

Město ve spolupráci se společností ISP připravuje výstavbu nového parkovacího domu Rožberk. Stát bude v místě stávajícího parkoviště u polikliniky na Slezském Předměstí a poskytne až 284 parkovacích míst ve třech podlažích. Místa na střeše budou upravena pro větší rodinné vozy a…
Čtěte více

Z parkoviště u Flošny zmizí kamiony, vznikne 74 nových míst

Hradecká radnice upraví režim na parkovišti před městským koupalištěm Flošna. Technické služby Hradec Králové zde během srpna nainstalují svislé dopravní značení, betonová svodidla se zábradlím a vyznačí 74 nových parkovacích míst pro osobní vozidla, z toho čtyři pro držitele…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme