Za parkování u zimáku už budou řidiči platit. Hodina je bude stát dvacku

Parkování v centru už je zpoplatněno.
Parkování v centru už je zpoplatněno. | autor: hradeckralove.cz

Od začátku prázdnin už u zimního stadionu v Hradci Králové nezaparkujete zadarmo. Již tam stojí parkovací automat. Za jednu hodinu tam zaplatíte dvacet korun, za 15 minut 5 korun. K dispozici je 51 míst. Informaci přináší Hradecký deník. Celá plocha navíc projde rekonstrukcí. Uvítat by ji měli především chodci a cyklisté.

 

V závěru června, po dlouhých měsících jednání a shánění potřebných razítek, osadila firma ISP zdejší plochu parkovacím automatem. „Parkoviště bude dál veřejně přístupné a nebude omezeno žádnou závorou,“ uvedl manažer společnosti ISP Jiří Holubec pro Deník s dodatkem, že firma ani město nechystá žádný „provizorní“ režim při hokejových utkáních.

„V okolních lokalitách také při hokeji neplatí žádné výjimky. Navíc při exponovaných kláních je na této ploše zákaz parkování,“ dodal Jiří Holubec.

Kromě přidání parkomatu čeká na řidiče u zimního stadionu i několikatýdenní uzavření parkoviště. Město chce totiž plochu rekonstruovat. „Chystané úpravy se týkají plochy mezi Jiráskovými sady, Křižíkovou ulicí, třídou ČSA, Komenského ulicí, lávkou přes Orlici a zimním stadionem. Prostor je v současné době velmi nesourodý a jednotlivé funkční plochy jsou nedostatečně řešené a propojené,“ uvedl mluvčí magistrátu Petr Vinklář.

Návrh spočívá v rekonstrukci stávajících tras a vytvoření tras nových pro snadnější pohyb pěších a cyklistů územím, dojde k obnově částí páteřních cyklostezek a jejich propojení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Studie má pomoci rozhodnout, co město udělá s malu halou u zimního stadionu

Město nechá zpracovat studii proveditelnosti k areálu zimního stadionu v Hradci Králové, na svém zasedání v tomto týdnu se na tom shodlo zastupitelstvo. První urbanisticko-architektonická studie byla vypracována již v roce 2007. Od té doby se značně zhoršil především technický…
Čtěte více

Vedení města chce znovu otevřít jednání o smlouvě s parkovací firmou ISP

Nové vedení hradecké radnice chce opět otevřít otázku parkování ve městě. Třicetiletá smlouva s parkovací firmou ISP je v polovině a Hradec Králové chce znovu otevřít jednání o jejím zrušení. Před devíti lety se to přitom tehdejšímu primátorovi nezdařilo. Velké diskuse…
Čtěte více

U polikliniky na Slezském Předměstí vyroste parkovací dům

Město ve spolupráci se společností ISP připravuje výstavbu nového parkovacího domu Rožberk. Stát bude v místě stávajícího parkoviště u polikliniky na Slezském Předměstí a poskytne až 284 parkovacích míst ve třech podlažích. Místa na střeše budou upravena pro větší rodinné vozy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme