Štítky: | Kraj | Magistrát |

Oslavy 8. května v Hradci Králové

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Blížící se státní svátek, který připadá na středu 8. května, připomene také v Hradci Králové konec druhé světové války v Evropě.

Den vítězství si město Hradec Králové připomene už v úterý odpoledne položením věnců u sochy T. G. Masaryka.

Královéhradecký kraj pak na státní svátek připravil ocenění pro významné osobnosti kraje z oblasti veřejné správy, zdravotnictví, sociálních služeb a kultury.

V úterý na Masarykově náměstí v 16 hodin položení věnce k pomníku T. G. Masaryka představitelé města. „Už o půl hodiny dříve bude na místě stát čestná stráž a v 15.45 hodin zahraje Dechový orchestr města Hradec Králové,“ uvedla Magdalena Vlčková, tisková mluvčí za Magistrát města Hradec Králové.

8. květen oslaví i Krajský úřad Královéhradeckého kraje, slavit se však bude také jako den kraje. „Státní svátek 8. května oslaví Královéhradecký kraj již podruhé na Pivovarském náměstí v Hradci Králové, letos poprvé také jako den kraje,“ popsal Imrich Dioszegi, krajský mluvčí. 

Vedle ocenění hasičů, policistů a záchranářů vyznamená královéhradecký hejtman Lubomír Franc nově také jedenáct významných osobností, které se zasloužily o rozvoj či propagaci Královéhradeckého kraje.

Krajské ocenění neboli hejtmanskou medaili dostanou lidé, kteří působí v oblasti veřejné správy, zdravotnictví, sociálních služeb či kultury. Zítra ji převezme například zakladatelka prvního českého hospice Jana Svatošová, technologický podnikatel roku 2012 Karel Volenec či starosta Smiřic Luboš Tuzar za přínos při výstavbě cyklostezky z krajského města do Kuksu. „Za každým zlepšením života v našem kraji vždy stojí práce konkrétních lidí a tu jsem se rozhodl ocenit. Současně tak chci upozornit na ty, bez kterých by se současná úroveň našeho kraje neobešla,“ řekl královéhradecký hejtman Lubomír Franc a připomněl úspěch našeho kraje v anketě O nejlepší místo pro život.

8. května od 10 hodin se na nádvoří sídla kraje shromáždí členové Hasičského záchranného sboru, dobrovolní hasiči, členové české policie a zdravotnických záchranářů a profesionální hasiči složí služební slib.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme