Štítky: | Doprava | dálnice Hradec Králové |

Opatovice vrátí zákazovou značku. Řidiči tak nevyužijí zkratku na dálnici

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: zakruta.cz

Opatovice nad Labem, přesněji obecní úřad, chce na příjezdovou cestu od obce Vysoká vrátit dopravní značku zakazující řidičům odbočení do obce. Auta se tak nedostanou na Pardubice a dálnici D11. Mělo by se tak stát tento týden. Značku přitom nedávno na popud královéhradeckého magistrátu a obce Vysoká nařídil odstranit soud. Starosta Opatovic Pavel Kohout ale na značce trvá, i když sám uznává, že to rozezlí spoustu řidičů. Uvádí to Český rozhlas Pardubice.

„Očekáváme kvůli tomu velkou nevoli, proto jsme čekali na ty písemné dokumenty, které nás k tomuto kroku opravňují,“ uvedl Pavel Kohout pro rozhlas.cz. Odvolává se na dokument z ministerstva dopravy.

Starosta chce tímto krokem ulevit obci od automobilové dopravy. Podle jeho slov je doprava tranzitní, ti lidé v obci nebydlí, pojíždějí jí, aby využili zkratky na dálnici.

Spojku od Vysoké do Opatovic využívají hlavně řidiči jedoucí z jižních předměstí Hradce Králové na Pardubice a dálnici D11. V případě zákazu odbočení se budou muset vracet a hledat objížďky, upozorňuje mluvčí královéhradeckého magistrátu Petr Vinklář: „Oficiálně město Hradec Králové rozhodnutí či vydané opatření k dispozici nemá, proto těžko můžeme komentovat jeho odůvodnění a zatím nejsme ani schopni říct, jak konkrétně na něj bude samospráva města reagovat. S velkou pravděpodobností dojde k dalšímu jednání.“

Záměrem Opatovic není nadšený ani starosta sousední obce Vysoká Jiří Horák. Dokonce nevylučuje, že se budou bránit třeba právní cestou.

Starosta Opatovic nad Labem Pavel Kohout tvrdí, že veškerá povolení obec má, zákazová dopravní značka by se podle něj měla u odbočky od Vysoké objevit koncem tohoto týdne. Řidiči, kteří si krátí cestu na dálnici z Hradce přes Vysokou, tak budou muset doprava na Hradubickou k nadjezdu v Březhradě, tam se otočit a jet zpátky na Opatovice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.10.2017 19:49
tomáš (neregistrovaný)
blbost
Podle mě je to ta největsí hloupost co můžou udělat, nechapu proč teda když uz neni od vysoke odboceni v pravo a najet hned na najezdu na HK. Nesmysl nesmysl a jeste jednou nesmysl :)
17.10.2017 06:43
Terka (neregistrovaný)
Konečně, jezdit na dálnici přes benzínku je postavené na hlavu
18.10.2017 13:31
Michal (neregistrovaný)
RE:
a ta opravená benzinka teď jako může zavřít?
18.10.2017 19:28
NorgHK (neregistrovaný)
RE:
Nejezdilo by se přes benzinku, kdyby nějaký k.kot nevymyslel 10m úsek nesmyslné jednosměrky na rozmezí dvou slepých ulic.
18.10.2017 19:48
Honza (neregistrovaný)
RE: jízda přes benzínovou pumpu
Vždyť ten dojebanec Kohout má vedle jednosměrnou silnici ať to zruší a nemusí přes benzínovou pumpu nikdo jezdit.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme