Novým ředitelem dopravního podniku bude Zdeněk Abraham. Vystřídá Miloslava Kulicha, který společnost vedl 30 let

Zdeněk Abraham
Zdeněk Abraham | autor: Zdroj: arriva-strednicechy.cz

Od ledna příštího roku bude jednu z největších společností založenou městem - Dopravní podnik města Hradce Králové vést nový ředitel. Magistrát vybral Zdeňka Abrahama, který doposud pracoval ve vedení firmy, která zajišťuje autobusovou dopravu ve Středočeském kraji. Vystřídá tak současného ředitele Miroslava Kulicha, který dopravní podnik řídí 30 let a v lednu odchází do důchodu.

Novým ředitelem Dopravního podniku města Hradec Králové bude od ledna Zdeněk Abraham. Ve vedení této městské akciové společnosti nahradí Miloslava Kulicha, který ke konci roku odchází do důchodu. V rámci výběrového řízení na ředitele Technických služeb Hradec Králové město vhodného kandidáta zatím nenašlo.

„Výběrová komise pana Abrahama jednohlasně doporučila, splňoval jak odborné, tak i manažerské požadavky,“ řekla Romana Lišková, náměstkyně primátora, odpovědná za městské organizace.

Dopravní podnik města Hradec Králové je městem založenou obchodní společností. Jejích 377 zaměstnanců zajišťuje především provoz městské hromadné dopravy, vedlejší činností je pak například autoškola nebo zájezdová doprava. Současný ředitel Miloslav Kulich, který dopravní podnik řídí od roku 1987, ve své funkci končí ke konci tohoto roku.

Magistrát také vypsal výběrové řízení na ředitele Technických služeb města Hradce Králové. Na toto místo ještě vybraného člověka nemá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme