Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.

Vyhodnocení tradiční soutěže Dopravního podniku Jízda bez nehod se koná závěrem roku. Ocenění řidiči převzali z rukou předsedy představenstva Dopravního podniku Zdeňka Abrahama diplom a jednorázovou finanční odměnu za dosažené kilometry bez zaviněné nehody (ve smyslu pravidel silničního provozu) z vlastní viny.
Za město Hradec Králové poblahopřál a poděkoval řidičům náměstek primátorky Miroslav Hloušek. Slavnostního ceremoniálu zúčastnili i zástupci Policie České republiky pojišťovací makléřské společnost RENOMIA a Allianz pojišťovny.

Vyhodnoceni byli:

1. p. ELIÁŠ Milan 1 000 000 km (20 r.)
2. p. KROUPA Jan 1 000 000 km (20 r.)
3. p. STRÁNSKÝ Oldřich 1 000 000 km (20 r.)

Jak uvedl tiskový mluvčí Dopravního podniku František Meduna, účast v soutěži Jízda bez nehod znamená nespočet dnů, služeb a složitých situací na komunikacích Hradce Králové. "Dosažení takto ujetých kilometrů v dnešním provozu není jen otázkou osobních kvalit řidiče či štěstí, ale nezbytnou podmínkou je i výborná znalost a dodržování pravidel silničního provozu, respektování zásad bezpečné a defenzivní jízdy, pořádný kus řidičského umění, preciznosti, sebeovládání, pozornosti, opatrnosti, obezřetnosti, předvídavosti – jak vyřešit situace, které mohou nastat. Dále samozřejmě šikovnosti, schopnosti rychle a dobře reagovat při nečekaných, krizových nebo přímo mezních a nebezpečných situacích a celkové odolnosti vůči zátěži," ocenil kvality řidičů hradecké MHD mluvčí.

Jak dodal, současný provoz na silnicích je spojen mnohdy bohužel i rostoucími agresivními projevy chování, bezohledností, nesoustředěností, přeceňováním svých schopností a neukázněností některých dalších účastníků silničního provozu a to včetně chodců. "O to více si pak vážíme takto bezproblémově ujetých kilometrů," uzavírá Meduna.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme