Štítky: | Vánoce |

Na Masarykově náměstí to zavoní pečenými kaštany i svařákem. Trhy startují už o víkendu

Vánoční trhy vyrostou na Masarykově náměstí i letos
Vánoční trhy vyrostou na Masarykově náměstí i letos

Už tento víkend startují tradiční a velmi oblíbené vánoční trhy na Masarykově náměstí. Desítky prodejních stánků s jídlem, horkou medovinou i vánočními dekoracemi zaplní prostor kolem sochy prvního československého prezidenta až do neděle 18. prosince. Kromě nákupů trhy nabídnou i zajímavý kulturní program. Těšit se můžete hned na několik koncertů.

 

Od této soboty až do neděle 18. prosince se Masarykovo náměstí, jak už bývá předvánoční tradicí, promění na živé tržiště. Více než stovka stánků s výrobky lidové tvorby a uměleckých řemesel tu bude otevřena vždy od 9 do 18 hodin. „A bude vskutku z čeho vybírat, takže kdo ještě nestihl pořídit vánoční dárky pro své milé a bližní, jistě v klidu a pohodě nakoupí zde. Výčet sortimentu by byl téměř nekonečný,“ slibují zajímavou podívanou pořadatelé akce.

Trhovci na náměstí nabídnou vánoční ozdoby, ručně vyráběné svíčky, výrobky z keramiky, šperky z oceli i přírodních materiálů, nebo například výrobky z kožešin. Nakoupit tu můžete také dřevěné hračky, přírodní mýdla a koupelové soli, přírodní kosmetiku, formičky na vánoční cukroví a výrobky z ovčí vlny. Chybět samozřejmě nebude ani občerstvení. Trhem tak zavoní pražené ořechy a pečené kaštany, čerstvě grilované klobásy i trdelník. Dobroty pak můžete zapít třeba svařákem nebo ovocným punčem. 

I letos „Masarykáč“ přivítá na pódiu několik hudebníků. Už tuto sobotu 10. prosince tu od 14 do 16 hodin bude pódium patřit Rádiu Blaník a jejich zábavnému odpoledni se soutěžemi a vystoupením a autogramiádou Josefa IX. V neděli ve stejném čase na náměstí vystoupí Musica per Legni ze ZUŠ F. A. Šporcla v Jaroměři. Další víkend pak se pak můžete přijít podívat na adventní program v podání Českého rozhlasu a také vystoupení akordeonového orchestru Safari ze Střeziny nebo skupiny Šlapeto.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více

Hradec už zdobí. Rozsvítí se více než 40 stromů

Vánoční čas už se kvapem blíží a vyzdobit celé město není možné ze dne na den. Proto už do ulic Hradce vyrazili  pracovníci hradeckých technických služeb s prvními vánočními ozdobami. Letošní rok město ožije světly na více než 40 stromech, zahrnujících jak malé, tak velké…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme