Štítky: | Vánoce | Technické služby |

Hradec už zdobí. Rozsvítí se více než 40 stromů

Technické služby už zdobí město.
Technické služby už zdobí město. | autor: TSHK

Vánoční čas už se kvapem blíží a vyzdobit celé město není možné ze dne na den. Proto už do ulic Hradce vyrazili  pracovníci hradeckých technických služeb s prvními vánočními ozdobami. Letošní rok město ožije světly na více než 40 stromech, zahrnujících jak malé, tak velké exempláře, včetně dvou řezaných stromů na hlavních náměstích.

"Celkem po městě rozzáříme více než 40 tisíc LED bodů a žárovek, které udělají radost všem kolemjdoucím. Mezi tradičními motivy nebudou chybět oblíbené rampouchy, křehké vločky, majestátní hvězdy a tajemné vánoční komety.
I když tento rok nepřibyly nové ozdoby, technici zajistili, že velká část světel bude úsporná a šetrná k životnímu prostředí. Neúsporná světla a řetězy jsme totiž vyměnili za moderní LED osvětlení," zní z webových stránek hradeckých technických služeb.

Vánočními barvami budou letos nejvíce zářit hradecká náměstí a nábřeží. Mezi ně se přidá také Gočárova a Benešova třída, třída Karla IV., nebo ulice Milady Horákové a Štefánikova. Služby plánují tradičně ozdobit také Tyršův a Pražský most. O výzdobu ale nepřijdou ani ostatní městské části.

Vánoční stromy jsou už vybrané

Dva smrky ztepilé s výškou kolem 15 metrů budou z Hradce Králové a okolí. Jeden bude od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Jejich instalaci na Velké a Masarykovo náměstí provedeme 28. listopadu před vánočními trhy. Na slavnostní rozsvícení si Hradečáci počkají ale až do první adventní neděle 3. prosince od 16 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letos sekačky vyjely do města dřív. Hradečáci se opět mohou těšit na obrazce v trávě

Na hradecké travnaté plochy o velikosti přibližně 400 hektarů vyrazily už minulý týden sekačky. Důvodem je nebývale rychlý příchod jara. Technické služby Hradec Králové (TSHK) mají i nadále v plánu využívat mulčování pro větší odolnost trávníku proti suchu a mozaikové sečení k…
Čtěte více

Pražský most čeká velká údržba. Provoz na něm bude omezen

Na začátku příštího týdne začnou přípravné práce na opravu a údržbu Pražského mostu v centru Hradce Králové. Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme