Štítky: | fontány | Technické služby |

Hradecké fontány začínají tryskat

Fontány ožijí.
Fontány ožijí. | autor: TSHK

K letním měsícům v Hradci Králové neodmyslitelně patří i fontány. A na patnácti místech ve městě se rozeběhnou i letos. V těchto dnech probíhá jejich předstartovní údržba. Nestčí totiž pouze otočit kohoutkem, spuštění předchází  spousta práce prakticky od podzimního ukončení provozu.

„Na techniky kromě standardního čištění nebo odmontování krytů čeká také kontrola technického stavu fontán. Technici tak musí prověřit celkový stav čerpadel, osvětlení, nastavení trysek a dalších technologií, které zajišťují jejich správný chod,“ uvedly technické služby na svých stránkách.

Mezi prvními plánují spustit velkou fontánu U Koruny, na Riegrově a Ulrichově náměstí. Následovat budou také menší fontány, například na Baťkově náměstí, na městských terasách a Benešově třídě.

I když v parném létě fontány doslova lákají k osvěžení, povoleno to není. Veřejné fontány na území města Hradce Králové neslouží pro koupání nebo osvěžení domácích mazlíčků. Voda je chemicky ošetřena a není pitná.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stromy v Hradci pomáhají zalévat speciální vaky. Jejich počet se zvýší

K mladým stromům v ulicích Hradce Králové přibyly letos v létě další zavlažovací vaky. Díky financím z projektu re-use Hradeckých služeb se jejich počty rozšířily o více než polovinu. Doposud se v dobročinném obchodu na podporu městské zeleně vybralo více než 220 tisíc korun.…
Čtěte více

Horké léto budou v hradeckých ulicích chladit i mlžné stromy

V minulém roce instalovaly Technické služby Hradec Králové po městě prvních pět mlžných bran. Letos je nově rozšířilo dalších pět mlžicích prvků ve tvaru stromů a krychle. V těchto dnech se mlžné stromy objevily na náměstí 28. října a na Ulrichově, Baťkově a Masarykově náměstí.…
Čtěte více

Na břehu Labe je nově servisní cyklostanice

V loňském roce získalo město Hradec Králové titul Cykloměsto Do práce na kole 2023. Spolu s oceněním získalo také první servisní cyklostanici CykloHub, kterou nyní nainstalovali technici městského mobiliáře u cyklostezky na Smetanově nábřeží. Bude vybavena kvalitním nářadím a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme