Na hřišti u Šrámkova statku vyrostly i kupky sena

Šrámkův statek má své hrací zázemí i pro nejmenší | Foto: KHVS
Šrámkův statek má své hrací zázemí i pro nejmenší | Foto: KHVS

Unikátní dětské hřiště s prvky, které jinde v Hradci Králové nejsou k vidění, vzniklo koncem června v areálu roubeného Šrámkova statku v Pileticích.

Místní děti, ale i nejmenší návštěvníci statku zde kromě obvyklého pískoviště najdou multifunkční sestavy se skluzavkami, ale i bludiště, houpačky, houpací hnízdo nebo kolotoč.

"Výrobce se musel popasovat i s požadavkem, aby hřiště ladilo se sousední budovou statku, takže boční stěny herních prvků například vyzdobil vyřezávanými plastikami v podobě domácích zvířat," popsala Magdalena Vlčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové. Stylové budou také dopadové plochy z lité pryže zelené barvy, což má připomínat trávu.

V jedné části hřiště z trávníku navíc vystoupí několik do žluta zabarvených terénních boulí znázorňujících kupky sena. „Takové terénní boule jsme v Hradci Králové použili na hřišti poprvé a věřím, že zejména menší děti se na nich vydovádí. Navíc od sebe oddělí část hřiště pro mladší a starší děti,“ uvedl Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové. Využití najde také kopec vytěžené zeminy zvedající se v zadní části hřiště. „V zimě dětem poslouží k sáňkování a do budoucna se zde otevírá možnost vybudování lanové dráhy,“ dodal.

Šrámkův statek v Pileticích v Hradci Králové je častou zastávkou cykloturistů a místem konání mnohých kulturních akcí anebo folklórních slavností. Náklady na vybudování dětského hřiště se vyšplhaly téměř ke dvěma milionům korun.

Instalace nového hřiště | Foto: MmHK Instalace nového hřiště | Foto: MmHK
Instalace nového hřiště | Foto: MmHK Instalace nového hřiště | Foto: MmHK
Instalace nového hřiště | Foto: MmHK Instalace nového hřiště | Foto: MmHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více

Hradec chce opravit dětská hřiště. Bude myslet i na postižené děti

Celkem tři miliony korun se chystá město investovat do dětských hřišť v Hradci Králové. Polovina financí bude použita na nákup speciálních herních prvků pro děti se zdravotním postižením. Za dalších 1,5 milionu korun provedou technické služby opravu a výměnu stávajících herních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme