Hradec chce opravit dětská hřiště. Bude myslet i na postižené děti

Dětská hřiště projdou obnovou.
Dětská hřiště projdou obnovou. | autor: Pixmac.cz

Celkem tři miliony korun se chystá město investovat do dětských hřišť v Hradci Králové. Polovina financí bude použita na nákup speciálních herních prvků pro děti se zdravotním postižením. Za dalších 1,5 milionu korun provedou technické služby opravu a výměnu stávajících herních prvků na mnoha hřištích po městě.

„Chceme, aby město Hradec Králové bylo přátelské k osobám se zdravotním postižením a v rámci této snahy myslíme i na nejmenší. Proto se chystáme na vybraná dětská hřiště pořídit speciálně upravené herní prvky pro děti s handicapem. Jedná se o první počin podobného charakteru v našem městě. Vybrali jsme takové lokality, které z hlediska koncentrace osob se zdravotním postižením jsou na strategickém místě,“ uvádí náměstek primátorky pro sociální oblast Pavel Vrbický.  

Nové herní prvky instalují technické služby začátkem léta v Jungmannově ulici, kde bude speciálně upravená houpačka s podpůrnou sítí. Na dětském dopravním hřišti v Třebši přibude houpačka pro handicapované děti používající invalidní vozík. Ve Svobodných Dvorech na dětském hřišti budou vyměněny dopadové plochy, namísto písku sem bude instalována litá pryž. Pořízení herních prvků včetně instalačních prací vyjde město na 1,5 milionu korun, částku na svém včerejším zasedání schválili radní města.  

Během letošního roku budou technické služby na vybraných hřištích zajišťovat také opravy či výměny stávajících herních prvků v celkové hodnotě 1,5 milionu korun. Jedná se například o lokality háječek v Březhradě, u sportovní haly Třebeš, Jiráskovy sady, Pod Zámečkem, Kpt. Fechtnera, Plačice a hřiště u Lachtana. „I zde se bude nacházet novinka, a to interaktivní herní prvek, který kombinuje digitální svět s fyzickou aktivitou. Fungovat bude za pomoci bezdrátového připojení na internet. Lokalita u Lachtana byla vybrána hlavně z důvodu, že se v bezprostřední blízkosti hřiště nachází velká základní škola a děti z ní tak budou moci tento prvek hojně využívat,“ dokončuje náměstek Vrbický.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Písek na dětských hřištích v Hradci se pravidelně mění a kontroluje. Jak kontroly dopadly?

Chodíte se svými dětmi na městská hřiště? Péče o ně není rozhodně jen tak. V Hradci se o provoz na osmi desítkách dětských hřišť starají technické služby. Klouzačky, lezecké věže, prolézačky a další hrací prvky procházejí každoročně odbornou technickou kontrolou, pískoviště musí…
Čtěte více

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme