Štítky: | Kultura | Vánoce |

Na Hrádku se servíruje vánoční punč a speciální prohlídky

Zlatý sál na Hrádku po další dvě soboty patří koncertům | Foto: hradecko.eu
Zlatý sál na Hrádku po další dvě soboty patří koncertům | Foto: hradecko.eu

Vánoce na zámku s ukázkou stromečku jak panského, tak i lidového - takové jsou přípravy na Vánoce na Hrádku u Nechanic. Prohlídky slavnostně vyzdobených zámeckých místností si mohou náštěvníci projít o sobotách a nedělích od 24. listopadu do 9. prosince v čase od 9 do 16 hodin. K ochutnání bude tradiční cuktroví, ale i vánoční punč anebo pravý anglický čaj. Vánoční zámeckou atmosféru také doprovází vánoční koncerty.

Vánoční zámecké koncertování

První z řady tří koncertů již proběhl v minulém týdnu v sobotu. Hrádek navštívila vokálně instrumentální skupina Chaire, které hraje na dobové nástroje.

Další koncerty jsou připravené na následující dvě soboty. 1. prosince na zámek zavítá klasické dechové trio ve složení dvou klarinetů a jednoho fagotu. Koncert také hostí vyprávění pana Somra, jehož umělecký přednes i koncert tria bude ke slyšení od půl sedmé a od osmé večerní. Na další sobotu je pak připraven koncert hudebního uskupení Trio cantabile. Ve Zlatém sále tak zazní sopránový zpět, harfa a flétna.

Vstupné na koncerty činí sto korun a vzhledem k tomu, že Zlatý sál nelze vytápět, doporučují organizátoři posluchačům se dobře obléknout.

Vánoční zámecký punč

A to nejvoňavější na závěr. Na Hrádku u Nechanic budou totiž zámecké paní kuchařky servírovat vánoční punč. „Opět bude pro veřejnost zpřístupněna zámecká kuchyně, kde si můžete navodit vánoční náladu při popíjení pravého zámeckého anglického punče, anglického čaje, nebo dobré kávy a ochutnat vánoční cukroví,“ zvou pracovníci zámku na svých webových stránkách.

Během celých "Vánoc na zámku" se mohou také sami návštěvníci připravit na vánoční nadílku a vybavit se drobnými dárky, perníčky, adventními věnci, svícínky a zapomenout by se nemělo ani na zelené větvičky a jmelí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více

Hradec už zdobí. Rozsvítí se více než 40 stromů

Vánoční čas už se kvapem blíží a vyzdobit celé město není možné ze dne na den. Proto už do ulic Hradce vyrazili  pracovníci hradeckých technických služeb s prvními vánočními ozdobami. Letošní rok město ožije světly na více než 40 stromech, zahrnujících jak malé, tak velké…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme