Moderní tenisový areál chce vybudovat malšovický sportovní klub

Vizualizace budoucí podoby areálu.
Vizualizace budoucí podoby areálu. | autor: SK TENIS HK

Moderní tenisový areál chce v hradeckých Malšovicích vybudovat Sportovní klub Tenis HK. Součástí areálu má být hala se třemi kurty, ale také kompletní zázemí pro sportovce. Minimálně stamilionovou investici chce klub zaplatit z dotace, úvěru a z vlastních zdrojů. Informaci přináší Hradecký deník.

Dnešní tenisový areál je z počátku osmdesátých let. Podle předsedy Sportovního klubu Tenis Hradec Králové Pavla Hepa je už z dnešního hlediska zastaralý a zchátralý a zaslouží si celkovou rekonstrukci: „Máme připravenou architektonickou studii. Chceme zachovat 7 stávajících antukových dvorců. Plánujeme přistavět pevnou, tříkurtovou tenisovou halu. Na tento objekt by měla být připojena budova, kde bude kompletní sociální zázemí. Šatny, sprchy, sociálky, bude tam recepce, bistro a kanceláře.“

A na ní naváže další budova, kde má být fyzioterapie, masáže, velká posilovna, atletické a kondiční sály pro jógu, TRX nebo spinning a také wellness. Součástí třetí budovy bude i hotel se 40 lůžky. „Bude sloužit pro sportovce, když budeme například pořádat turnaje a soutěže,“ vysvětluje pro Deník Pavel Hep. Areál ale bude otevřený také veřejnosti.

Areál dnes patří městu a sportovní klub je v něm v nájmu. Projektu dali na konci března jednohlasně zelenou i hradečtí zastupitelé. „Myslím si, že bude dobré, když se ten areál pozvedne, ten projekt rozhodně dává smysl,“ řekl před hlasováním o udělení práva stavby na 30 let zastupitel za Změnu pro Hradec a Zelené Martin Hanousek.

Přestavěný tenisový stánek by sloužil také mládežnickému sportu. „Máme 450 dětí v tenisové škole a v akademii od minitenisu až po dorost. Hrajeme 1. a 2. ligu. Naší nejznámější odchovankyní je jedna z nejlepší deblistek světa a olympijská vítězka Kateřina Siniaková,“ připomíná Pavel Hep.

Sportovní klub chce také využít přilehlý lesík a vybudovat v něm naučnou stezku pro děti a také dětské a workoutové hřiště. Pozemek dnes patří městským lesům a sportovci ho chtějí vyměnit za jiný na okraji Hoděšovic. I s tím zastupitelé souhlasili. „Jsem velmi rád, že tam dojde ke zkulturnění tohoto lesíka, který je nevyužitý, je to více méně křoví a bude to zpřístupněno i obyvatelům včetně herních prvků. Je to v této oblasti velmi vítáno,“ myslí si zastupitel za ODS a někdejší hradecký primátor Oldřich Vlasák.

Sportovní klub má zatím připravenou studii. Ta počítá také se špičkovou rekonstrukcí sedmi venkovních antukových kurtů. Vnitřní dvorce mají mít tvrdý, umělý, odpružený povrch. „Chtěli bychom, aby hala měla podlahové vytápění. Je to jednak komfortní a také úsporné řešení. Byly by to takové první kurty v zemi,“ věří Pavel Hep. O ceně zatím ale mluví velmi opatrně: „Určitě to bude minimálně sto milionů korun. Těžko ale v této době mluvit o ceně. Chceme požádat o dotaci u Národní sportovní agentury.“ Revitalizovaný areál v hradeckých Malšovicích by mohl v ideálním případě začít sloužit sportovcům do konce roku 2024.

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Rašínově třídě se upravuje křižovatka. Jsou tam zúžené jízdní pruhy

Ředitelství silnic a dálnic začalo s úpravou křižovatky na Rašínově třídě v Hradci Králové. Po dobu prací řidiči po silnici I/37 pojedou sníženou rychlostí zúženými jízdními pruhy. Současně vznikne asfaltová silnice k tenisovému areálu DTJ, parkoviště a také nová cyklostezka.…
Čtěte více

K tenisovému centru na Pražském Předměstí povede nová cesta

Minulý týden začala stavba nové komunikace k tenisovému centru DTJ na Pražském Předměstí. Stávající neupravenou cestu, která je v místech tvořena betonovými panely, nahradí nová asfaltová. Upravena bude křižovatka na Rašínově třídě, kde je třeba změnit dopravní značení. Do…
Čtěte více

Hala na Pouchově se sportovcům otevře na přelomu února a března

V těchto dnech finišují práce na tělocvičné hale na Pouchově v Hradci Králové, budova je již kompletně dokončena zbývá jen dodělat zpevněné plochy na venkovním parkovišti. Během následujících týdnů bude město řešit kolaudaci, první sportovci tak do haly pravděpodobně vyrazí na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme