Štítky: | Magistrát | byty |

Město nabízí jedenáct bytů k pronájmu

Byty si zájemci mohou prohlédnout v únoru.
Byty si zájemci mohou prohlédnout v únoru. | autor: MMHK

Během loňského roku byla dokončena rekonstrukce bytového domu na Pražské třídě 559, kde vzniklo jedenáct nových bytů. Právě ty město nyní nabízí k pronájmu. Výběrové řízení na nové nájemce bude probíhat do konce února, noví obyvatelé domu by se sem mohli začít stěhovat na začátku května.

„Možnosti bydlení v dnešní době jsou velmi omezené, jelikož bytů je stále nedostatek a poptávka je vysoká. Díky těmto jedenácti novým bytům můžeme lidem poskytnout krásné bydlení, v jehož blízkosti se nachází autobusová zastávka, škola i obchody,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický. V budově se nachází celkem jedenáct bytů, šest s dispozicí 3+kk, tři byty 2+kk a dva byty 1+kk. Všechny byty v objektu Pražská 559 jsou nově zrekonstruované, mají nové kuchyňské linky a koupelny vybavené buď sprchovým koutem nebo vanou. Ke každému bytu náleží jedno parkovací místo přímo u domu. „Nejmenší byt je dispozičně 1+kk o rozloze 42,2 metrů čtverečních, naopak největší byt nabízí bezmála sto metrů čtverečních. Vedle toho patří k objektu také část přilehlé zahrady, kterou budou moci nájemci využívat,“ doplňuje náměstek Vrbický. Žadatelé, kteří nabídnou nejvyšší nájemné a splní podmínky výběrového řízení, budou městem osloveni a bude jim nabídnuto uzavření smlouvy.  

Prohlídky bytů budou během února

Během února mohou zájemci využít nabídky prohlídky všech bytů. Konat se budou ve třech termínech, a to ve středu 8., v úterý 14. a v pondělí 20. února, vždy v čase od 15:30 do 16:30 hodin. V případě zájmu je třeba vyplnit žádost o byt, která je k dispozici na webových stránkách města a na stránkách odboru správy majetku města. Vyplněné žádosti včetně požadovaných příloh jsou přijímány do 28. února do 15 hodin. Po uplynutí lhůty pro podání přihlášek budou obálky všech zájemců otevřeny na veřejném otevírání obálek, které se uskuteční 8. března ve 14 hodin v zasedací místnosti č. 94 v druhém patře levého křídla Magistrátu města Hradec Králové. V případě, že o stejný byt požádá více žadatelů a nabídnou i stejnou výši nájemného, bude provedeno losování o určení pořadí. Další podrobnosti o výběrovém řízení jsou k dispozici na úřední desce zde.

Rekonstrukce objektu Pražská 559 byla zahájena v roce 2020, kvůli omezením v souvislosti s covidovou situací v průběhu stavby se dokončení o několik měsíců zdrželo. V rámci stavebních úprav došlo například k výměně topení a oken, opravena byla také střecha a budova získala novou fasádu. Celá rekonstrukce město vyšla na více než 26,1 milionu korun bez DPH.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Kolem Piletického potoka by mohly vyrůst byty, obchody i školka

Moderní čtvrť pro více než dva a půl tisíce obyvatel, malé obchody a služby nebo mateřská škola. I tak by mohla podle vypracovaných studií v budoucnu vypadat nová čtvrť v lokalitě Severní zóna, která je plánována v návaznosti na protipovodňové úpravy a revitalizaci Piletického…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme