Máte představu, jak by mělo vypadat Velké náměstí? Zapojte se do diskuze

O podobě náměstí se bude diskutovat i s veřejností.
O podobě náměstí se bude diskutovat i s veřejností. | autor: hradeckralove.cz

Město Hradec Králové již několik let připravuje rozsáhlou rekonstrukci Velkého náměstí. Stávající dokumentaci ale chce radnice upravit tak, aby více odpovídala požadavkům dnešní doby a představám obyvatelů města. Díky participativnímu procesu budou moci lidé sdílet své názory, připomínky a podněty, a podílet se tak na důležitých změnách připravovaných v centru města. Zapojit se může odborná i široká veřejnost, rezidenti či podnikatelé, ale i žáci městských základních škol, kde se první workshopy konaly tento týden. Veřejnost bude moci své podněty sdělit na setkání 23. listopadu v jedné ze zasedacích místností nového fotbalového stadionu v Malšovicích, další projednání se uskuteční 13. prosince v online prostoru, do konce roku mají lidé možnost vyplnit na internetu dotazník.

„Velké náměstí je srdcem našeho města a rozhodování o jeho budoucnosti by tak mělo být na nás všech. Spustili jsme proto participativní proces, v rámci kterého se každý občan bude moci podílet na změně, a to na společném setkání nebo online,“ říká náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek. Cílem těchto setkání je shromáždit nápady, připomínky a podněty, které budou následně využity pro tvorbu projektu a příprav rekonstrukce.

Do konce roku plánuje město prostřednictvím spolupracující společnosti Participation Factory zprostředkovat čtrnáct setkání. „Budeme se potkávat s rezidenty, podnikateli, institucemi, experty na danou problematiku i veřejností. Součástí participativního procesu jsou také workshopy ve vybraných hradeckých základních školách, kde nám své nápady na změnu představí i žáci druhých, čtvrtých, šestých a osmých tříd,“ dodává náměstek Řádek. Setkání určené pro veřejnost se pak uskuteční ve čtvrtek 23. listopadu od 18 hodin v nové fotbalové aréně v Malšovicích. Další, tentokrát online projednávání, se uskuteční 13. prosince, odkaz město v předstihu zveřejní na svých webových stránkách.

Do konce roku je také možné zapojit se do participativního procesu Velkého náměstí vyplněním dotazníku. Otázky jsou zde rozdělené do několika skupin zaměřené na veřejný prostor a jeho využívání, udržitelnost, klima a zeleň. Vyplnit jej je možné na tomto odkazu: https://1url.cz/1ukTz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více

O podobě Velkého náměstí už se debatuje několik dní. Svůj názor ještě stále můžete sdělit radnici

Zapojte se, na názoru každého z vás záleží, vzkazuje obyvatelům Hradce Králové radnice a vyzývá je, aby se zúčastnili debaty o budoucí podobě Velkého náměstí. Do dialogu, jehož prostřednictvím vedení města sbírá názory na novou podobu historického centra krajského města, se jen…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme