Magistrát rozdává lidem z paneláků tašky na třídění v dalších částech města

Tašjy mají lidem usnadnit třídění odpadu.
Tašjy mají lidem usnadnit třídění odpadu. | autor: MMHK

Letos na jaře město v rámci projektu „Třídíme v Hradci“ rozdávalo speciální tašky na tříděný odpad obyvatelům bytových domů ve vybraných ulicích na Pražském předměstí. Projekt se zřejmě osvědčil, tak bude nyní hradecká radnice rozšiřovat tuto nabídku i do dalších městských částí a hradeckým domácnostem nabídne další tři tisíce sad barevných tašek. Lidé do nich mohou odkládat tři základní komodity recyklovatelného odpadu, tedy papír, plasty a sklo.

Pro odložení tří základních komodit recyklovatelného odpadu v bytech město nabídne praktické barevné tašky, které jsou z pevnějšího materiálu a jsou navíc omyvatelné.

V průběhu září a října si sady takovýchto tašek budou moci vyzvednout obyvatelé největších hradeckých sídlišť. Po krajské metropoli bude putovat stánek Hradeckých služeb, který se postupně zastaví na Moravském předměstí na Benešově třídě a u obchodního komplexu Hvězda, v Třebši u točny Pod Strání, před poštou v Malšovicích, na Slezském Předměstí u hotelu Alessandria a na Pražském Předměstí před restaurací Metuje.

Kde a kdy si tašky vyzvednout:

Nový Hradec Králové - Benešova třída prostranství před poštou - 11.09.2018 - 15-18 hod.
Třebeš - „Pod strání“ před točnou MHD - 18.09.2018 - 15-18 hod.
Malšovice - prostranství před budovou pošty - 20.09.2018 - 15-18 hod.
Pražské předměstí - před restaurací Metuje - 2.10.2018 - 15-18 hod.
Slezské předměstí - před hotelem Alessandria - 9.10.2018 - 15-18 hod.
Moravské předměstí - před obchodním komplexem Hvězda - 11.10.2018 - 15-18 hod.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.9.2018 10:43
J. M. (neregistrovaný)
tříděný odpad
Dobrý den,
je hezké, že se snažíte naučit lidi třídit odpad, ale bylo by také dobré zvětšit počet popelnic na separovaný odpad. Žádal jsem na magistrátu o další popelnici na plasty, ta jedna stávající pro celé sídliště neustále přetéká a vítr to roznáší po okolí, ale nikdo se mi k této žádosti neozval a další popelnice přistavena také nebyla. Dále bych uvítal popelnice na rostlinný a živočišný odpad a na kov-plech, které jsou v mém okolí po skromnu.

Děkuji.

J. M.
6.1.2020 22:13
Tereza Volejníková (neregistrovaný)
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Je správné třídit odpad a taky se o to snažíme.jen mi vadí jedna věc.Vzhledem k tomu,že máme rodinný dům,dostali jsme malou žlutou popelnici na plasty.Bohužel ale pro 3 dospělé osoby a jednoho puberťáka je to prostě málo a to hlavně kvůli tomu,že ji vyvážíte jednou za 14 dnů.To OPRAVDU NESTAČÍ.Kdo to vymyslel....po 14 dnech!!!!!!!!!!!!!Myslim že jednou týdně by bylo fajn a i tak by byla plná.Děkuji za odpověď.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradečáci třídí stále více zodpovědněji. Ve městě se rozšíří síť kontejnerů

Více vytříděného odpadu, který dál putuje k recyklaci, a méně odpadu mířícího na skládky. Hradečákům jde třídění odpadu dobře. Skládkového odpadu, do kterého se spolu se směsným komunálním odpadem řadí i objemný odpad, bylo ve městě vyprodukováno meziročně o téměř 1,6 tuny méně.…
Čtěte více

Poplatky za odpady půjdou od příštího roku v Hradci nahoru

Inflace i zvyšování kvality služeb v rámci nakládání s odpady stojí za navrhovaným zvýšením ceny poplatků za odpady v Hradci Králové. Od nového roku by občané města měli v základní sazbě platit 800 korun, i nadále zůstanou slevy pro děti i seniory, kteří budou platit polovinu,…
Čtěte více

PET láhve a plechovky půjde vrátit v určitých obchodech v Hradci

Hradečané se dočkají možnosti vracení PET lahví a hliníkových plechovek. Pilotní projekt připravuje hradecký magistrát ve spolupráci s řetězci Lidl a Kaufland. Mělo by se začít na přelomu září a října. Zákazníci budou moci vrátit jakékoliv nesešlápnuté PET lahve či plechovky,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme