Štítky: | Doprava | ČKD | uzavírky | omezení | omezení dopravy |

Letní uzavírky potrápí řidiče v Hradci

Uzavírky omezí provoz.
Uzavírky omezí provoz. | autor: hradeckralove.cz

Léto už tradičně silničáři využívají k tomu, aby opravili povrchy vozovek. Vybírají si ty poměrně frekventované, protože díky prázdninovým dnům se město trochu zklidní. Letos je to v Hradci například kruhový objezd u ČKD, Pouchovská ulice, Klicperova ulice, Dlouhá ulice a V Kopečku. Do září potrvají opravy i mezi Svinary a Bělčí nad Orlicí.

Už zčásti rozkopaná Pouchovská ulice v Hradci Králové dávala v poslední době řidičům zabrat. Od pondělí 3. července je zcela uzavřena, a to až do konce srpna. Úplná uzavírka se přitom týká Pouchovské, části ulice Buzulucké a Velké. Důvodem je rekonstrukce silnice III/2997.

Obousměrná objízdná trasa pro nákladní dopravu je vedena přes ulice Vážní, Kladská, V. Nejedlého a I/31 Okružní. Obousměrná objízdná trasa pro osobní dopravu pak po ulici J. Černého, A. Bedrny a I/31 Pilnáčkova.

„Ulice Pouchovská (Velká) mezi železničním přejezdem a ulicí Vážní bude uzavřena mimo rezidenty a zásobování, kterým bude vždy po jedné polovině úseku umožněn příjezd do ulice U Mostku. Uzavřeným úsekem bude mimo pokládku povrchů umožněn průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému, Armády ČR, MHD a linkovým autobusům,“ stojí v informacích k uzavírce.

Úplně uzavřená je i ulice Klicperova v Hradci Králové z důvodu budování V. etapy prodloužení teplovodu. Týká se to úseku mezi křižovatkami ulic Dlouhá a Tomkova a práce tady mají trvat rovněž do konce letních prázdnin.

Kvůli opravě kanalizace je od 3. července do 15. srpna zcela uzavřená také ulice Dlouhá a od 17. července do 30. listopadu ulice V Kopečku. Tady je důvodem výměna kanalizační stoky a vodovodního řadu. Ulice V Kopečku bude uzavřena mezi křižovatkami ulic Rokitanského a Československé armády. Objížďka bude vyznačena přes ulici Karla Tomana, Malé náměstí, Mýtskou ulici, náměstí Jana Pavla II., Rokitanského, ulici V Kopečku a Velké náměstí. Výjezd z Velkého náměstí bude umožněn ulicí Mýtskou obousměrně. Provoz bude řídit světelná signalizace.

Pokračují omezení i kvůli opravám povrchu kruhového objezdu u ČKD. Do 6. září bude možný průjezd křižovatkou pouze ve směrech Hradec – Jičín a opačně, ostatní směry budou zavřené. Objížďka ve směru Praha – Náchod povede po dálnici D11 od Kuklen po Smiřice a dálnice nebude během rekonstrukce v tomto úseku zpoplatněná. Práce na rekonstrukci kruhovém objezdu začaly 19. června a plánované jsou do poloviny září.

Ve stejném termínu skončí také uzavírka na opačné straně krajského města. Od května se opravuje silnice mezi Svinary a Bělčí nad Orlicí. Největším problémem jsou tady nebezpečně propadlé krajnice cesty. Do prázdnin by měl být hotový průtah místní částí Svinary. Od začátku července až do konce srpna se bude pracovat na tříkilometrovém úseku mezi Svinary a Bělčí. Prázdninová etapa je rozdělena do dvou úseků. „V průběhu realizace bude rezidentům v chatové oblasti umožněný průjezd, a to buď ze směru od Svinary, nebo od Bělče. Hranice podetap bude u hájovny,“ popsal krajský radní pro dopravu Václav Řehoř. Objížďka povede po souběžné I/11. V září pak stavbaři ve Svinarech dokončí opravu cesty k mostu přes Orlici.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme