Konec roku zaměstnává technické služby i strážníky městské policie

| autor: M

Zatímco většina lidí si ještě užívá zasloužené vánoční volno, někteří se v práci nezastaví. Především pak pracovníci hradeckých technických služeb. Do pracovního nasazení vyrazili už v pondělí s prvním napadlým sněhem, který v podstatě celý den odklízeli z ulic krajského města. Ten hlavní nápor, tedy velký úklid po silvestrovských oslavách, ale teprve přijde. Volno nemají ani městští strážníci v krajském městě. Ti dokonce s koncem roku výrazně posílili své služby.

1. ledna se Velké náměstí bude uklízet dvakrát za sebou

„Už 1. ledna ráno po silvestrovských půlnočních oslavách na Velkém náměstí čeká naši speciální uklízecí četu velký kus práce. Celý prostor Velkého náměstí bude navíc nutné připravit na večerní kulturní program,“ uvedl Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové. Večer se pak technické služby vydají na Velké náměstí znovu, aby uklidily po kulturním programu spojeným s podvečerními oslavami Nového roku. Uklízet se bude i na Masarykově náměstí, kde bude poslední den roku slavit také hodně lidí.

Velký úklid nicméně čeká také řadu ulic a sídlišť ve městě. „Pracovníci technických služeb budou po novoročních oslavách projíždět i další části města, kde se také obvykle neřízené silvestrovské oslavy odehrávají. Průběžně se budou úklidu věnovat i v těchto lokalitách. Značné znečištění především travnatých ploch je i na všech sídlištích a frekventovanějších lokalitách. Úklid těchto míst bude probíhat i nadále průběžně v měsíci lednu s ohledem na aktuální počasí. Tyto práce zůstávají pro mnoho lidí zcela automatické,“ sdělila mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková.

Po oslavách konce roku zůstane každoročně na ulicích množství kelímků, tácků, sáčků a zbytků drobných dělobuchů. Letos bude navíc úklid zřejmě komplikovat počasí. Odpadky totiž lidé našlapou do sněhu, který pokud zmrzne, jen tak někdo neuklidí. Práce, na které by běžně stačily zametací vozy, nejspíš budou muset technické služby provést ručně.

Městská policie povolává na Silvestra do služby zvýšený počet hlídek

Konec roku přináší více práce také strážníkům hradecké městské policie. „Do služby jsme povolali hned o několik hlídek navíc, protože ve městě bude i letos určitě zvýšená migrace lidí, kteří budou oslavovat příchod nového roku v ulicích až do ranních hodin. Letos musíme s ohledem na mrazivé počasí intenzivněji kontrolovat všechny, kteří to přeženou s alkoholem a mohli by snáze prochladnout. Více hlídek se bude snažit poslední den v roce rovněž zabezpečit veřejný pořádek,“ řekl ředitel městské policie Miroslav Hloušek.

Ani druhý den, kdy dorazí v odpoledních hodinách na Velké náměstí tisíce lidí vítat příchod Nového roku, strážníci ve službách nepoleví. Ve spolupráci s hasiči, záchrannou službou a policisty budou například dohlížet na špatně zaparkovaná vozidla v okolí historického centra, která by mohla znemožnit průjezd třeba hasičům či lékařům při výjezdech. „Apelujeme na všechny řidiče, aby svými zaparkovanými vozidly nepůsobili potíže projíždějícím vozům hasičů, záchranky či policie a aby dodržovali pravidla silničního provozu tak, abychom se v tento první den roku 2015 vyhnuli nepříjemným situacím,“ dodal Miroslav Hloušek

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Jedinečný trvalkový záhon bude zdobit Malšovice

Technické služby města Hradec Králové se snaží posouvat hranice péče o město. Tentokrát se zaměřily na území v Malšovicích u zábavního centra A-sport, které bylo vybráno komisí místní samosprávy pro další úpravy a zvelebení. Výsledkem jsou jedinečné kvetoucí záhony a šest nových…
Čtěte více

Tráva v Hradci bude vyšší, stroje ji posekají na výšku 8 centimetrů

Omezit sečení trávy se rozhodly Technické služby Hradec Králové kvůli současným klimatickým podmínkám. Tráva se bude sekat méně často a nechá se více vyrůst. Stroje budou trávu sekat na 8 centimetrů. Už nyní na větších plochách vynechávají pracovníci technických služeb některé…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme