Kde pomůžou peníze z loterií a hazardu? V hradeckém sportu

Ilustrační foto | Pixmac
Ilustrační foto | Pixmac

Peníze z loterií, které se hrají na území Hradce Králové, město rozdělí sportovcům.  V úterý o tomto kroku rozhodli radní města.

Částka to není v žádném případě zanedbatelná, jedná se totiž o více jak 6,5 milionu korun.

Sportovní organizace ve městě tak mohou tyto finance získat ještě nad rámec běžných grantových prostředků. 

Více než šest a půl milionů korun nad rámec standardních grantových prostředků hodlá rozdělit město sportovním organizacím, které ve městě působí, uvedla to Magdalena Vlčková, mluvčí magistrátu. "Jedná se o peníze, které městu plynou z výherních automatů a loterií. Prostřednictvím okresní královéhradecké organizace ČSTV budou pak finanční příspěvky jednotlivým organizacím rozděleny," popsala Vlčková. 

Ve skutečnosti jde však pouze o část městských příjmů ztupi těchto výherních automomatů. Okresní organizaci ČSTV Hradec Králové, která přerozdělí mezi koncové příjemce částku 6,6 mil. Kč, bude náležet jedno procento jako kompenzace nákladů spojených s administrováním výplat příspěvků. "Výzva k podání žádosti bude po schválení zastupitelstvem k dispozici na webových stránkách města i okresní organizace ČSTV," informovala ještě mluvčí Vlčková. 

Ač s tímto návrhem radní již vyslovili souhlas, konečné slovo bude mít zastupitelstvo města, které se koná na konci ledna. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více

Za parkování koloběžek budou firmy Hradci platit. Memorandum upravuje i další pravidla provozu

Už několik týdnů se v Hradci řeší provoz elektrokoloběžek. Jejich provoz ve městě zahájily dvě soukromé společnosti začátkem letních prázdnin. Od první chvíle se mezi hradeckými občany našli fanoušci i odpůrci, kteří kritizovali především způsob parkování strojů. Situace by se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme