Kam s velkým odpadem z podzimního úklidu? Svážet se bude z 92 míst v Hradci

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Nechcete se trmácet se starými skříněmi, pneumatikami, barvami a dalším harampádím do sběrného dvora? Řešením jsou každoroční jarní a podzimní mobilní svozy objemného odpadu, zbytků ze zeleně a nebezpečných složek komunálního odpadu, při kterém vozy Hradeckých služeb přijedou rovnou k obyvatelům Hradce Králové.

Podzimní svozy letos začínají 12. října a skončí 2. listopadu. Svážet se bude z celkem 92 míst. 

Už pravidelné svozy velkobjemového odpadu se v Hradci Králové konají vždy na jaře a na podzim. Letos mobilní svoz začne v sobotu 12. října a obyvatelé města se tak budou moci téměř bez starostí zbavit náročného nakládání a objíždění sběrných dvorů. "Staré skříně, zbytky ze zeleně, pneumatiky, barvy, ředidla, léky, zářivky, autobaterie nebo třeba i vysloužilé záchodové mísy je potřeba ve stanovený den svozu osobně donést na jedno z 92 stanovišť. Výjimku tvoří stavební suť, s ní musejí občané do sběrného dvora,“ upřesnil Radek Sokol, ředitel Hradeckých služeb. 

Lidé mají podle Hradeckých služeb nosit odpady na stanoviště výhradně v určený den a čas příjezdu sběrných aut a předat je jejich obsluze. Termíny mobilního svozu velkoobjemového odpadu najdete zde.

Pracovníci Hradeckých služeb prosí, aby lidé na určené místo neodkládali věci před jejich příjezdem. "Předem odložené věci mohou být nebezpečné například pro děti, které rády prozkoumávají neznámé předměty, ale také pro obsluhu sběrných vozidel, jež v takovém případě neví, s jakou látkou má tu čest," upozornil ředitel Hradeckých služeb a doplnil, že zakázáno je rovněž přinášet výbušniny. "Kdosi jednou přinesl funkční velké signální rakety, takže pracovníci svozové firmy měli o „zábavu“ postaráno. Při manipulaci s vojenskou pyrotechnikou musela asistovat policie a hasiči," uvedl ředitel Sokol. 

Letos na jaře zaznamenaly Hradecké služby na stanovištích i lapku oblečeného do pracovní vesty nesoucí logo a název společnosti. Ten před příjezdem posádek se skutečnými zaměstnanci firmy odebíral z nahromaděného odpadu kovové části, které hodlal po své ose odvést.

Ve střehu budou proto při těchto podzimních svozech i strážníci. „Pokud by občané zaznamenali podobné případy, ať nás určitě kontaktují,“ upozornil Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Část odpadkových košů v ulicích Hradce bude na tříděný odpad

Hradec Králové chce vyzkoušet třídění přímo do odpadkových košů. S novinkou se začnou setkávat Hradečané například v parcích a na dalších místech města. Z nich se odpadky dosud netřídí a končí na skládce. První koše na třídění jsou v ulici U Labe. Teď je chce město vyzkoušet…
Čtěte více

S větším počtem návštěvníků v hradeckých lesích roste i množství odpadků

V době vládních omezení tráví většina lidí volný čas v přírodě. Ovšem nárůst pohybu obyvatel znamená pro Městské lesy Hradec Králové také větší množství odpadků. Naštěstí končí většina v odpadkových koších, ale roušky a respirátory nejsou v lesích výjimkou, uvádí Český rozhlas…
Čtěte více

Už nemusíte k oranžovým kontejnerům, město začne svážet tříděné oleje od domů

Doposud museli obyvatelé Hradce Králové s tříděnými oleji do sběrného dvora nebo k oranžovým kontejnerům, které jsou k dispozici na 53 stanovištích ve městě. Nově bude jejich třídění ještě jednodušší a navíc se rozšíří. Od 1. února bude totiž zahájen svoz přímo od rodinných…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme