Mobilní svoz odpadu začíná 12. října

Podzimní mobilní svoz nebezpečných složek komunálních odpadů, objemných odpadů a odpadu ze zeleně se letos uskuteční v době od 12. října 2013 do 2. listopadu 2013.

Zajištění celé akce bude probíhat dle níže uvedeného harmonogramu zastávek s časovým rozvrhem. Odpady je potřeba donést v uvedených termínech osobně - nelze je odkládat na stanoviště předem ani po odjezdu z důvodu jejich nebezpečnosti (např. pro děti či zvířata).

Termíny podzimního mobilního svozu odpadů v Hradci Králové

Podzimní mobilní svozy určené pro občany Hradce Králové proběhnou v těchto termínech:

  • 12. října 2013
  • 13. října 2013
  • 19. října 2013
  • 20. října 2013
  • 26. října 2013
  • 27. října 2013
  • 2. listopadu 2013

Přesný čas a místo mobilního svozu odpadu najdete na odkazu zde

Které nebezpečné odpady se sváží?

Během mobilního svozu se budou sbírat následující nebezpečné odpady: barvy, lepidla, pryskyřice, nepoužitelná léčiva, chemické prostředky, pesticidy, postřiky, oleje a obaly od těchto výrobků, baterie a akumulátory, fotochemikálie, zaolejované a jinak znečištěné oděvy a textil, chladící kapaliny, nemrznoucí směsi, zářivky, výbojky, rtuťové teploměry, TV přijímače, počítače a monitory, chladničky.

Mezi ostatními lze vyhodit také odpady, které nemají nebezpečné vlastnosti, ale nelze je uložit do běžných odpadových nádob - objemný odpad, odpady ze zeleně apod. Mezi objemný odpad patří starý nábytek, jízdní kola, matrace, atd.

Ostatní odpady, které nepatří do běžných odpadových nádob jako jsou pneumatiky, elektro spotřebiče, apod. lze během mobilního svozu také vyhodit. Stejně tak odpad ze zeleně - drobné větve, listí, trávu.

Co do mobilního odpadu nepatří

Do mobilního odpadu nepatří stavební sutě, nákladní pneumatiky, směsný komunální odpad - běžný domovní odpad, který patří do odpadových nádob, jakékoli odpady z podnikatelské činnosti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Část odpadkových košů v ulicích Hradce bude na tříděný odpad

Hradec Králové chce vyzkoušet třídění přímo do odpadkových košů. S novinkou se začnou setkávat Hradečané například v parcích a na dalších místech města. Z nich se odpadky dosud netřídí a končí na skládce. První koše na třídění jsou v ulici U Labe. Teď je chce město vyzkoušet…
Čtěte více

S větším počtem návštěvníků v hradeckých lesích roste i množství odpadků

V době vládních omezení tráví většina lidí volný čas v přírodě. Ovšem nárůst pohybu obyvatel znamená pro Městské lesy Hradec Králové také větší množství odpadků. Naštěstí končí většina v odpadkových koších, ale roušky a respirátory nejsou v lesích výjimkou, uvádí Český rozhlas…
Čtěte více

Už nemusíte k oranžovým kontejnerům, město začne svážet tříděné oleje od domů

Doposud museli obyvatelé Hradce Králové s tříděnými oleji do sběrného dvora nebo k oranžovým kontejnerům, které jsou k dispozici na 53 stanovištích ve městě. Nově bude jejich třídění ještě jednodušší a navíc se rozšíří. Od 1. února bude totiž zahájen svoz přímo od rodinných…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme