Štítky: | ctpark | CTP |

Jedna z hal společnosti CTP už stojí na okraji Hradce. Dostavěna byla po osmi letech

Druhá hala bude dokončena na jaře.
Druhá hala bude dokončena na jaře. | autor: ctp.eu

Jedna z hal společnosti CTP na okraji Hradce po osmi letech dostavěná. Jde o první ze dvou skladů. Vybudování hal se zastavilo kvůli chybějícícmu stavebnímu povolení na jaře roku 2015 a znovu mohlo začít až loni na podzim. První hala má přes pět tisíc čtverečních metrů a do zkušebního provozu ji převzala firma Geis, druhou s rozlohou přes sedm tisíc metrů plánuje CTP dokončit na jaře. Informaci přináší webový portál iDNES.cz.

S první halou také vznikla světelná křižovatka napojená na centrální systém města. „Jsem moc rád, že se podařilo - i přes historické události - navázat se společností CTP smysluplnou spolupráci. Potvrzuje se, že společným jednáním lze vyřešit prakticky každý složitý problém. Kromě toho, že na okraji města vzniká moderní areál, který rozšíří podnikatelské i pracovní příležitosti, spolupracujeme s developerem i na rozvoji města. Například dohromady v lesích vysazujeme šest tisíc dubů a k tomu stovky dřevin v alejích,“ řekl pro iDNES.cz hradecký primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

„Věřím, že CTPark pomůže s rozvojem lokality a přinese mnoho nových příležitostí pro obohacení nejen podnikatelského prostředí v kraji,“ doplnil David Chládek, ředitel CTP pro Českou republiku.

Část druhé haly si už zamluvil nájemce, který tu bude skladovat lékárenské zboží. Součástí areálu jsou také CTBoxy nabízející funkce pro maloobchod, kanceláře a prostory pro skladování nebo lehkou výrobu. Celý CTPark umí zadržovat dešťovou vodu, hospodaří s šedou vodou vytékající z umyvadel, má bezvodé pisoáry nebo chytrá LED světla. K areálu povede cyklostezka, přibudou i nové zastávky MHD a přechody pro chodce.

Firma haly rozestavěla u výpadovky na Třebechovice pod Orebem v době od podzimu 2014 do března 2015, nepovolenou stavbu však musela zastavit. Až v dubnu 2019 zastupitelé Hradce Králové schválili dohodu o narovnání s developerskou společností CTP Invest, která se zavázala dát městu jako kompenzaci patnáct milionů korun. Město naopak společnosti dalo souhlas s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám. Znovu stavět se začalo až v listopadu 2021.

  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Haly na kraji Hradce se budou dostavovat. Firma, co je budovala načerno, dostala povolení

Po šesti letech se do rozestavěných hal firmy CTP v Hradci Králové opět vrátí dělníci. Společnost, která na okraji města v roce 2014 začala budovat bez stavebního povolení, konečně získala souhlas úřadů. Dostavba začne ještě v listopadu. Společnost CTP plánuje, že prostory o…
Čtěte více

Parkoviště u nemocnice by mělo začít sloužit začátkem příštího roku

Pacientům i návštěvníků hradecké fakultní nemocnice by se na začátku příštího roku mělo lépe parkovat. Po prázdninách se začne stavět nové provizorní parkoviště. Zpevněná plocha pro 205 parkovacích míst, včetně osmi pro zdravotně postižené osoby, uleví zeleni na nábřeží Labe,…
Čtěte více

Za haly parkoviště u nemocnice. Zastupitelé odsouhlasili společnosti CTP dodatečné stavební povolení

Haly na okraji Hradce bude moci developerská společnost CTP dokončit. Pro vydání dodatečného stavebního povolení potřebovala souhlas radnice s využitím jejích pozemků a s dočasným napojením areálu na místní komunikaci. Chybějící souhlas v úterý hradečtí zastupitelé firmě…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme