Za haly parkoviště u nemocnice. Zastupitelé odsouhlasili společnosti CTP dodatečné stavební povolení

Haly na okraji Hradce budou možná dostavěny.
Haly na okraji Hradce budou možná dostavěny. | autor: mmhk

Haly na okraji Hradce bude moci developerská společnost CTP dokončit. Pro vydání dodatečného stavebního povolení potřebovala souhlas radnice s využitím jejích pozemků a s dočasným napojením areálu na místní komunikaci. Chybějící souhlas v úterý hradečtí zastupitelé firmě poskytli, společnost CTP se v rámci dohody s městem zavázala poskytnout příspěvek 15 milionů korun na výstavbu provizorního parkoviště u fakultní nemocnice. Nyní bude o pokračování stavby rozhodovat stavební úřad.

„Především je dobře, že se konečně nějak rozhodlo a víme, jak bude tato nešťastná záležitost pokračovat. Společnost CTP po výhrůžkách v podobě žalob zásadně změnila strategii a začala se chovat jako partner, který chce být dobrým sousedem. Zastupitelům i hradecké veřejnosti se zástupci CTP za dosavadní jednání omluvili a žalobu stáhli. To zřejmě přesvědčilo zastupitele daleko více než finanční hledisko vzájemné dohody,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Více než pět let stojí na výpadovce z Hradce Králové na Třebechovice pod Orebem torza rozestavěných hal. Investor zde totiž začal stavět bez potřebných povolení a stavební úřad tak zahájil řízení o odstranění stavby. „Vše ale probíhá dle platné legislativy, ve stavebním zákoně jsou takovéto případy ošetřené. Firma dostala za svůj postup pokuty, a jestliže stavebník v podobné situaci projeví snahu své chyby napravit a dát vše do souladu s platnými zákony, není vždy nutné nařídit demolici. Dle územního plánu je tato lokalita určená právě pro tento typ staveb, velmi zjednodušeně řečeno, nic jiného zde ani stát nemůže,“ vysvětlil primátor.

V rámci řízení o odstranění stavby může investor požádat o dodatečné stavební povolení a pokud k jeho vydání nic nebrání a získá ho, může svůj projekt dokončit. Ke stavbě hal u Svinar společnost CTP potřebovala souhlas města jako vlastníka okolních pozemků, přes které chce developer vést inženýrské sítě a bude je během stavby využívat. Po předložení tohoto souhlasu stavební úřad obnoví přerušené řízení k vydání dodatečného stavebního povolení.

Dle informací investora by v případě získání všech potřebných povolení do léta tohoto roku haly měly být dokončené ještě letos. Dopravní napojení skladového areálu přes Svinarskou ulici bude navíc pouze dočasné, protože tímto územím povede propojení na plánovanou severní tangentu. Do roku 2025 bude muset CTP své haly na silnici I/11 napojit novou komunikací na západním okraji areálu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.5.2019 06:37
Jaroslav (neregistrovaný)
Greta Thunbergová by vás nepochválila
Opravdu je potřebné zabetonovat další travnatou plochu? Hlupáci které jste si zvolili znovu ukázali že na svoji práci nestačí. Přitom by stačilo, kdyby zaměstnanci nemocnice museli platit za parkování uvnitř areálu jako všichni ostatní. Pak by raději parkovali na prázdném parkovišti UK, která jim to nabídla. Tím by se uvolnilo místo pro krátkodobá parkování pacientů. Ale to by betonová loby musela poslat úplatky někam jinam, že?
7.5.2019 16:09
Sandmann (neregistrovaný)
re
ano, jsou to ekoteroristé, jejich vnuci je odsoudí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jedna z hal společnosti CTP už stojí na okraji Hradce. Dostavěna byla po osmi letech

Jedna z hal společnosti CTP na okraji Hradce po osmi letech dostavěná. Jde o první ze dvou skladů. Vybudování hal se zastavilo kvůli chybějícícmu stavebnímu povolení na jaře roku 2015 a znovu mohlo začít až loni na podzim. První hala má přes pět tisíc čtverečních metrů a do…
Čtěte více

Hradec bude mít i v dalším volebním období 37 zastupitelů, návrh na snížení počtu neprošel

v září letošního roku proběhnou komunální volby, ve kterých občané rozhodnou o novém složení zastupitelstev měst a obcí. Stávající zastupitelé musí v závěru svého mandátu v zákonné lhůtě stanovit počet členů tohoto kolektivního orgánu samosprávy pro nadcházející volební období.…
Čtěte více

Místní organizace ANO je v Hradci zrušená, ale vedení města se nemění

Situace ve vedení města se nemění, na postech náměstků primátora i nadále zůstávají Monika Štayrová a Pavel Marek. Ve vedení města je také za politickou stranu ODS primátor Alexandr Hrabálek a náměstek primátora Jiří Bláha. Předsednictvo hnutí ANO zrušilo místní organizaci v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme