Štítky: | ctpark |

Za legalizaci černé stavby nabízí CTP městu sedm milionů

Přijme radnice sedm milionů korun?
Přijme radnice sedm milionů korun? | autor: hradeckralove.cz

Sedm milionů korun na jakoukoliv prospěšnou akci. Přesně to nabídla nizozemská firma CTP, která si chce „malým dárkem“ u radnice zajistit dodatečnou legalizaci černé stavby na okraji města. Nabídku společnost přednesla hradeckým zastupitelům – někteří z nich ji zamítli s odůvodněním, že jde o úplatek. Někteří ale o možnosti uvažují.

Nelegálně postavené haly u výpadovky na Třebechovice zejí už od letošního března prázdnotou. Možná ale ne na dlouho. Nizozemská společnost CTP, která jejich výstavbu realizovala, totiž přišla s plánem, jak by si mohla zajistit dodatečnou legalizaci. Hodlá se s městem domluvit po dobrém a nabízí mu investici ve výši zhruba sedm milionů korun do jakékoliv akce vybrané magistrátem. Dvě skladovací haly, které zabírají více než 21 tisíc metrů čtverečních, by kromě toho nabídly práci zhruba 150 zaměstnancům.

Zastupitelé nyní nabídku zvažují. Někteří ale hovoří o úplatku: „Pokud by město ty peníze přijalo, mohlo by to na okolí působit, že takhle velké společnosti to projde, stačí jen zaplatit. Na zastupitele by pak samozřejmě všichni mohli nahlížet, že se nechali uplatit,“ uvedl pro iDnes zastupitel Martin Hanousek. Podobně reagoval i náměstek primátora Jindřich Vedlich, který označil jednání firmy za naprosto nepřijatelný pokus o vykoupení. Primátor města Zdeněk Fink je prozatím ve svých názorech zdrženlivější. „Já osobně si umím představit, že kdyby někdo jiný dostavěl tu záležitost, že by to vůbec nebylo na škodu,“ prohlásil pro Českou televizi.

Společnosti kvůli černé zástavbě vyplatila Hradci Králové na pokutách už téměř dva miliony korun. O dodatečném vydání stavebního povolení nyní rozhoduje stavební úřad. CTP ho před časem požádala o přerušení řízení, aby měla na vyjednávání s hradeckými politiky dostatek času. Zástupce společnosti Luboš Zajíček předeslal, že firma bude v této pauze usilovat o vyřízení všech náležitostí tak, aby bylo možné následně vydat dodatečné stavební povolení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.11.2015 11:42
Jirka (neregistrovaný)
Pan R.V., vlastník CTP, zaspal dobu. To, co této firmě běžně procházelo před lety, je -doufejme- minulostí. Údajně to není jejich první případ, kdy zahájili stavbu bez stavebního povolení, ale zaplacení pokuty (směšné ve srovnání se ziskem z projektu) vše lehce napravilo. Teď zkouší totéž, ale jinak. Přitom dosáhnout svého cestou platby veřejné, je definitivně pokus ovlivnit zakázku pomocí úplatku. Navržených 7 milionů je směšná částka ve srovnání se zisky z dokončené stavby, i penězi prostavěnými načerno. Pevně věřím a doufám, že naši zvolení radní tuto nabídku nebudou akceptovat, a že tento případ bude mementem CTP i jiným, že se černé platby nevyplácí...
26.11.2015 08:20
Hejsek (neregistrovaný)
RE: Vono to pude
S pokutou nabízená kompenzace ještě nedosáhla 5% plánovaných nákladů. Takže bych nebyl tak pesimistický
29.1.2016 16:30
Hradečák (neregistrovaný)
Černá stavba
Kdo to píše v hlavním článku za nesmysly,že se na stavbě začalo pracovat v prosinci 2014?Již na jaře cca duben 2014 tam pracovaly stroje a budovaly se kanalizace apod.To jsou na magistrátu slepí a nikdo z nich tam nejel kolem,aby si nevšiml,že se na území města NĚCO děje? To snad není možné,pane primátore.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jedna z hal společnosti CTP už stojí na okraji Hradce. Dostavěna byla po osmi letech

Jedna z hal společnosti CTP na okraji Hradce po osmi letech dostavěná. Jde o první ze dvou skladů. Vybudování hal se zastavilo kvůli chybějícícmu stavebnímu povolení na jaře roku 2015 a znovu mohlo začít až loni na podzim. První hala má přes pět tisíc čtverečních metrů a do…
Čtěte více

Nizozemská společnost s nabídkou sedmi milionů neuspěla, zastupitelé černou stavbu nechtějí

Nizozemské společnosti CTA, která na černo postavila haly na okraji Hradce, se nepodařilo změnit názor zastupitelů města. Ti se už v září rozhodli, že firmě nepovolí využívání přístupové komunikace k rozestavěným halám a na prosincovém zasedání své rozhodnutí potvrdili. Se…
Čtěte více

Nelegální sklady na kraji Hradce stále nemají povolení, hrozí jim demolice

Stavba komerčních skladů a administrativních budov, CTPark, je v Hradci známá jako největší černá stavba historie. Už několik měsíců čeká na dodatečné povolení stavby. Nyní se do boje za zbourání komplexu vložili i občanští aktivisté.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme