Štítky: | Škola | Hřiště |

Hřiště u ZŠ Milady Horákové se otevírá v novém kabátu

Ilustrační foto | Zdroj: ZŠ M. Horákové
Ilustrační foto | Zdroj: ZŠ M. Horákové

Další obrovský herní a sportovní prostor se otevře tento týden dětem i veřejnosti u základní školy Milady Horákové v Hradci Králové. Využijí ho nejen fotbalisté, ale i atleti či milovníci dalších míčových her. Areál zrekonstruovaného hřiště se rozprostírá na 16 tisících metrech čtverečných, doplňuje ho na čtyřech tisících metrech čtverečných fotbalové hřiště s umělým povrchem třetí generace, což zajistí jeho využití po celý rok bez ohledu na negativní vlivy počasí. Město Hradec Králové do rekonstrukce hřiště investovalo více než 16 mil. Kč. 

Původní hřiště u Základní školy Milady Horákové bylo zastaralé a svému účelu už zcela nevyhovovalo. "Herní prvky nebyly v dobré technické kondici a mohly by v budoucnu způsobit zranění či jinou újmu,“ uvádel důvody vedoucí k rekonstrukci Martin Soukup, náměstek primátora zodpovědný za majetek města.

Po obnově už proto volala zdejší základní škola i královéhradecký fotbalový klub. Na své si zde od tohoto čtvrtka přijdou běžci, pro kterým bude sloužit speciální běžecký ovál. Atleti si mohou procvičit skoky daleký i do výšky. Nové hřiště využijí i hráči vybíjené, košíkové či tenisté.  

„Hradec Králové je město otevřené sportu, jsem velice potěšen, že školy nestojí rozhodně v pozadí a že je ze strany zřizovatele cítit obrovské odhodlání děti ve sportu podporovat. Díky tomu vzniklo v ZŠ Milady Horákové zcela nové hřiště, které bude sloužit nejen žákům naší školy, ale i širší sportovní veřejnosti. Děkuji všem, co se o tento nový areál zasloužili,“ poděkoval Ondřej Fajfr, ředitel školy.

Nové hřiště bude osvětleno a samozřejmě pod dohledem nainstalovaných kamer, což je opatření nejen bezpečnostní, ale i ochranné. „Toto zrekonstruované hřiště bude mít svého správce a stane se součástí projektu otevřených hřišť. Využívat ho může kromě dětí i veřejnost, pro niž bude tento prostor otevřen v souladu s provozním řádem,“ upřesnila Anna Maclová, náměstkyně primátora s gescí za školství. Nad dodržováním provozního řádu má bdít i Městská policie Hradec Králové.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.10.2013 09:35
Eva (neregistrovaný)
Doufám, že jedinou chybou tohoto hřiště bude rozpadající se nové oplocení. Základy plotu jsou v některých místech prasklé.
5.10.2013 08:37
sněhulák (neregistrovaný)
Kde je ZŠ Milady Horákové?
Takové oslavné články a z žádného, dokonce ani stránky školy se nedozvím, kde je škola Milady Horákové. Jsem sice Hradečák, ale jména škol ....?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme