Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | european trophy |

Hradečtí hokejisté zahájili šňůru venkovních zápasů výhrou

Po úspěšném domácím vstupu do první extraligové sezóny, kdy hráči Mountfieldu HK bojovným výkonem senzačně otočili zápas s favorizovaným Třincem a vyhráli před více než pětitisícovkami nadšených fandů 3:2 se jim v pátek v podvečer podařilo plně bodovat i na ledě Energie Karlovy Vary.

Úspěšně se jim tak podařilo zahájit nepříjemnou šňůru třech venkovních utkání v řadě, které hradečtí hokejisté sehrají během pěti dnů. Kromě Karlových Varů musí navštívit v neděli i stadion pražské Slavie a v úterý hokejový stánek v Kladně.

Hradec v utkání s Karlovými Vary opět ukázal svoji trpělivost v podobě dobře zabezpečené obrany a bezchybně chytajícího brankáře Pavla Kantora, který v zápase vychytal svoji první nulu v této extraligové sezóně. První třetina se sice obešla bez branek, ale hosté měli více ze hry. 
 

Výhra Hradce se rodila od druhé třetiny

I ve druhém dějství výborně fungovala obrana hradeckých a ojedinělé akce domácích likvidoval jistý Kantor.

Čekání na gól ukončil Jiří Šimánek, který po individuální akci přešel přes domácího obránce a ukázkově zakončil střelou přes rameno domácího golmana do horního růžku Karlovarské branky - 0:1. I přes následná vyloučení na obou stranách vydržel tento stav až do třetí třetiny.

Obrat Karlových Varů se nekonal

Třetí třetina přinesla otevřený a více pohledný hokej. Nepříznivý stav donutil domácí hokejisty více otevřít hru, ale jejich snaha o vyrovnaní opět narážela dobře fungující hradeckou obranu a brankáře Kantora.

Když navíc opět skvěle hrající Jiří Šimánek využil v pětačtyřicáté minutě chyby karlovarských a přesně našel Lukáše Květoně, který střelou do růžku branky překonal brankáře Závorku, bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. 

Třetí pojistku přidal do sítě Energie sedm minut před koncem Rastislav Dej. Hradečtí hokejisté si tak z Karlových Varů odvážejí tři body a po třech extraligových kolech jim zaslouženě patří čtvrté místo v tabulce.

Průběh zápasu: 

Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 35. Šimánek (Mikuš), 45. Květoň (Šimánek), 53. Dej (Tvrdík, Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo – Suchánek, Brejcha.

Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1  Diváci: 2986 Střely na branku: 12:32. Nejlepší hráči zápasu: Marek Hovorka – Jiří Šimánek. Diváci: 2986

foto:HC Mountfield HK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme