Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradečtí hokejisté potřetí v sezóně porazili Třinec

foto: Mountfield HK
foto: Mountfield HK

Páteční podvečer byl na královehradeckém zimním stadionu opět ve znamení extraligového hokeje. V rámci 28. kola nejvyšší hokejové soutěže zavítal do Hradce aktuálně šestý celek tabulky Oceláři Třinec. Šlo o třetí vzájemné měření sil v této sezóně. V předchozích dvou duelech dokazali třinečtí vždy odskočit na rozdíl dvou branek a přesto odcházeli nakonec poraženi.

Nyní je však potkal krutější osud. Perfektně fungující hradecká defenzíva a brankář Kantor jim nedovolily vstřelit jediný gól a když třineckého brankáře Hrubce překonal již v 1. minutě Mertl a v 58. minutě početil gólem do prázdné branky kapitán Jiří Šimánek zvítězili domácí hokejisté nad Třincem i po třetí v sezóně zaslouženě 2:0.

Senzační začátek domácích

Utkání začalo pro domácí naprosto pohádkově. Po devatenácti sekundách se skóre měnilo poprvé, když opět výtečně zafungovala spolupráce Jiřího Šimánka a Tomáše Mertla. První jmenovaný parádně našel přesnou přihrávkou hokejku svého spoluhráče a ten zakončoval do prázdné branky třineckého brankáře Šimona Hrubce – 1:0.

I nadále byli hradečtí hokejisté opticky lepším týmem. Největší šanci na vstřelení druhé branky měli Knotek se Švihálkem, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho. Finální přihrávku Tomáše Knotka  na najíždějícího Švihálka však dokázal brankář hostí přizvednout a znemožnil tak zakončení. 

Třinecký tlak zesílil před koncem první třetiny a hosté si díky tomu vypracovali několik dobrých příležitostí, avšak hradecká obrana fungovala téměř bezchybně. Zbytek střel dokázal pokrýt vždy dobře postavený a koncentrovaný Pavel Kantor. 

Vyhlášená hradecká defenzíva opět fungovala

Druhou třetinu začali lépe hosté a hradečtí hokejisté mohou poděkovat svému brankáři, že především v prvních dvou minutách neinkasovali. Nejblíže ke gólu byl ve 42. minutě Daniel Rákos jehož pohotovou střelu vykopl na poslední chvíli Kantor betonem. A hradecký golman musel do konce druhé třetiny předvést ještě několik podobných zákroků, aby nepřipustil vyrovnání třineckých. Hradec se soustředil plně na svou vyhlášenou defenzivní činnost a ve druhé třetině zahrozil v podstatě jen v poslední minutě, kdy se odvážně mezi dva bránící třinecké hráče pustil obránce René Vydarený, ale nakonec byl zastaven na hranici pravidel. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí, který platil již od devatenácté sekundy.

Ve třetí části hry si v prvních minutách Hradec vypracoval několik nebezpečných šancí, ale ani Třinec nezaostával pozadu, což vedlo k vyloučení Františka Ptáčka za nedovolený zákrok na Martina Růžičku. V početní výhodě se Třinci podařilo několikrát ohrozit Kantorovu svatyni, ale opět do byl hradecký muž s maskou, který zabránil vyrovnání.

Hradečtí hokejisté si nadále dobře plnili defenzivní činnost, ale na rozdíl od druhé třetiny drželi hru dále od své branky. Dvě a půl minuty před koncem utkání si trenér hostí Jiří Kalous vybral oddechový čas  po kterém vsadil vše na jednu kartu, tedy na hru bez brankáře. Tato sázka však vůbec nevyšla a už čtrnáct vteřin po vhození buly dovezl kapitán hradeckých Jiří Šimánek puk do třinecké branky – 2:0. 

Hradec do konce utkání již žádné drama nepřipustil a právem si zajistil tři body, kterými pojistil své druhé místo v extraligové tabulce za suverénně vedoucí Spartou.

Utkání na královehradeckém stadionu přihlíželo 3531 platících diváků. Příští zápas sehraje hradecký Mountfield v Karlových Varech. V pátek 13. prosince se v Hradci Králové poprvé představí pražská Slavie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme