Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hradecké hokejisty trápí marodka, prohráli potřetí v řadě

foto: Mountfield HK
foto: Mountfield HK

Oslabeni velkou marodkou vyjeli hradečtí hokejisté v neděli v podvečer na led královehradeckého zimního stadionu k utkání 36. kola hokejové extraligy proti celku PSG Zlín. Ve třetím vzájemném duelu sezóny se museli obejít bez celé pětice klíčových útočníků. Do hry vinou zranění nemohli zasáhnout Jaroslav Kudrna, Jiří Šimánek, Martin Podlešák, Josef Marha či v posledních utkáních výborně hrají Michal Tvrdík. V obranných řadách domácí postrádali Františka Ptáčka.

A marodka byla na hře hradeckých hokejistů znát. I přes bojovný výkon ostatních hráčů týmu si zlínští hokejisté odvážejí plný bodový zisk za výhru 2:1 v normální hrací době.

V prvních dvou třetinách se na ledě odehrával hokej, který postrádal výraznější kombinaci a ani jeden z týmů se, až na výjimky, nedokázal pravidelně dostat do přečíslení. K vidění tak byly především střely ze střední vzdálenosti, které dokázali golmani bez větších problémů pokrýt.

A když Hradec nedokázal využít ani téměř dvě minuty trvající přesilovku pět na tři při vyloučení Balaštíka a Maruščáka skončila první část hry bez branek.

Druhá třetina byla minimálně divácky atraktivnější. V 27. minutě si zlínský Kubiš nepochopitelně vyšlápl na Tomáše Mertla, kterého před tím sám natlačil do vlastního brankáře Kašíka. Mertl jeho pěstní souboj přijal a došlo k šarvátce, kterou museli ukončit sudí. Zatímco Mertl putoval s krvavým zraněním do kabin, Kubiš usedl na trestnou lavici. Oba hráči byli za incident potrestáni trestem 2+2 minuty a zlínský Kubiš vyfasoval ještě osobní trest deset minut za shození rukavic. 

Poté se na ledě začalo přiostřoval. O minutu později putoval na trestnou lavici Okál za napadení domácího Čápa, který se do sestavy hradeckých vrátil po ukončení hostování v sousedních Pardubicích. Čáp vyfasoval trest za nedovolené bránění. 

Na konci 32. minuty založil rychlou akci zlínských Holík, přihrál přesně Filipu Čechovi a ten pohotovou ranou pod horní tyčku otevřel skóre – 0:1. Zlín mohl ještě své vedení pojistit, když ve vlastním oslabení do samostatného úniku vyslal Čajánek Ondráčka, ale ten proti Kantorovi neuspěl.

Skvělě sehraná power-play na vyrovnání nestačila

Ve třetí třetině hradečtí hokejisté přidali na důrazu a donutili Zlín myslet více na hru dozadu. Byly to však hosté, kteří dokázali skórovat. Ve 45. minutě při přesilové hře Zlína nedokazali domácí hokejisté obsadit Köhlera, který pohotovou střelou využil přihrávku Jaroslava Balaštíka – 0:2. Po zbytek zápasu byli domácí velmi aktivní, ale ve zlínské brance čaroval Kašík. I on nakonec musel lovit puk ze své sítě. Při závěrečné power-play hradeckých našel Knotek zpoza branky Rouska, který trefil přesně mezi betony hostujícího brankáře – 1:2. 

Závěrečný tlak domácích v pokračující power-play k vyrovnávacímu gólu nevedl a hradečtí hokejisté tak museli potřetí v řadě překousnout hořkost porážky, což se jim v sezóně ještě nestalo.

Bojovnému výkonu oslabeného hradeckého Mountfieldu na tribunách přihlíželo 4126 diváků. Příští dvě utkání odehrají hokejisté Hradce na ledě soupeřů. V pátek 10. ledna se představí v Chomutově a o dva později zajíždějí na led Liberce. Další utkání v domácí aréně je na programu 17. ledna proti mistru loňské sezóny celku Plzně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme