Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté získali tři důležité body

Šance hradeckých hokejistů z první třetiny.
Šance hradeckých hokejistů z první třetiny.
Hokejisté hradeckého klubu Mountfield HK v neděli v podvečer porazili na domácím ledě PSG Zlín a připsali si do extraligové tabulky důležité tři body. Celkově jich nyní mají sedmnáct a aktuálně jim patří sedmé místo. Ovšem pouze se ztrátou dvou bodů na vedoucí Pardubice. Zároveň mají hradečtí hokejisté k dobru odložené utkání s Vítkovicemi. 
 
Kromě dobrého hokeje vládla na královehradeckém zimním stadionu opět výborná atmosféra a turnikety podle pořadatelů prošlo 3536 návštěvníků. Ti mohutně, kromě vítězství, oslavili i první gól hradeckého navrátilce Jaroslava Kudrny.  

Vítězství se zrodilo v první třetině

Hradec opět předvedl dobrý vstup do utkání a první tři minuty na ledě jasně dominoval, ale gól se mu vstřelit nepodařilo i díky dobře chytajícímu brankáři Kašíkovi. Poté se tempo hry vyrovnalo a šance se rodily na obou stranách. Nejblíže ke vstřelení gólu byl v sedmé minutě hostující Okál, který  vyslal na Kantora tvrdou střelu z pravé strany. Ta však skončila pouze tyči hradecké klece.

Nerozhodný stav vydržel do třinácté minuty. Výborně hrající Jiří Šimánek, který mimochodem dnes oslavil pětatřicáté narozeniny, vybojoval z brankou hostí puk a následně jej naservíroval před branku najíždějícímu Jaroslavu Kudrnovi. Hradecký navrátilec nejprve naznačil přihravku, ale pak sám chladnokrevně zakončil pohotovou kličkou do bekhendu -  1:0.

Atmosféra vygradovala o tři minuty později. Ve středním pásmu se kotouč dostal na hokejku hradeckému útočníku Rudolfu Červenému. Ten předvedl ukázkové zavezení puku do útočné třetiny a zde jej předložil najíždějícímu Jakubu Langhammerovi, který z pravé strany doklepl za Kašíkova záda - 2:0.

 

Nadšení hradeckých fandů však schladil necelé dvě minuty před první sirénou zlínský Ondřej Veselý. Ten dostal nádhernou přihrávku z rohu kluziště na modrou čáru od Petra Lešky a šikovnou střelou proti pohybu přesunujícího se Kantora snížil na 2:1. Tento stav vydržel nejen  do první přestávky.

Druhá třetina přinesla oboustranně trochu nudný hokej. Nepříliš výrazné šance na obou stranách likvidovali spolehlivě chytající golmani a branka během druhé třetiny nepadla. Diváky na stadionu tak více pobavily spoře oděné hostesky, které v komerčních pauzách uklízely sníh z prostoru brankovišť.

Třetí třetina vyrovnání nepřinesla

Hra ve třetí třetině odpovídala stavu utkání. Hradečtí hokejisté se snažili hrát spolehlivě především směrem dozadu a nedostat vyrovnávací branku. Opět dobře fungovala spolupráce mezi obránci a jistě chytajícím brankářem Kantorem. Defenzívu podporovali i výborně se vracející útočníci, kteří přesto dokázali pravidelně ohrožovat zlínskou bránu.

Tlak hostí se s ubýhajícím časem zvyšoval a v posledních minutách vše směřovalo k jejich power-play.
 
Šanci na vyrovnání však zmařil naprosto zbytečný faul zlínského obránce Urbance, který necelé dvě minuty před koncem putoval na trestnou lavici za hrubost.
 
Díky nabídnuté početní výhodě hradečtí hokejisté s přehledem jednobrankové vedení uhájili a právem si připisují plný bodový zisk.
 
Nejlepším hráčem hradeckých hokejistů byl vyhlášen střelec prvního gólu Jaroslav Kudrna. Za Zlín si cenu odvezl brankář Libor Kašík.
 
Tentokrát ještě gól nepadl. Tentokrát ještě gól nepadl.
Těsně vedle. Těsně vedle.
Hradec střílí první gól. Hradec střílí první gól.
Tlačenice před zlínskou brankou. Tlačenice před zlínskou brankou.
Pavel Kantor - jistota v hradecké brance. Pavel Kantor - jistota v hradecké brance.
Zatím bez gólu. Zatím bez gólu.
Snaha hradeckých hokejistů vstřelit branku ve třetí třetině. Snaha hradeckých hokejistů vstřelit branku ve třetí třetině.
Slušně zaplněné tribuny. Slušně zaplněné tribuny.
Pro pobavení diváků v komerčních pauzách. Pro pobavení diváků v komerčních pauzách.
Rozhodčí signalizuje necelé dvě minuty před koncem faul pro zlínské. Rozhodčí signalizuje necelé dvě minuty před koncem faul pro zlínské.
Oslavy vítězství vypukají. Oslavy vítězství vypukají.
Závěrečná děkovačka. Závěrečná děkovačka.
Vítězné kolečko. Vítězné kolečko.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme