Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté se po výhře nad Slávií 3:1 vracejí na druhé místo

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

V úterý v podvečer odstartovalo na královehradeckém zimním stadionu 43. kolo hokejové extraligy. Proti domácím hokejistům na led vyjel celek nevyzpytatelné Slavie Praha, která pod vedením trenéra Vladimíra Růžičky bojuje o spodní postupové příčky do play-off. Hradečtí hokejisté v posledním domácím utkání proti Karlovým Varům podlehli v neděli 3:4 po samostatných nájezdech. Díky výhře Plzně se z druhé příčky posunuli na třetí.

Dnešní vítězství nad Slávií a případné zaváhání plzeňských v Třinci je mohlo vrátit zpátky. A povedlo se. Hradec rozhodl utkání ve třetí třetině a oprávněně zvítězil 3:1. Třinec dokázal jednoznačně porazit Plzeň 5:1 a díky tomu se hradečtí hokejisté opět vracejí na druhou příčku, která jim patřila nepřetržitě od listopadu. 

Obě mužstva vstoupila do utkání opatrně a teprve s přibývajícími minutami domácí získali herní převahu. Pražanům naopak působil přechod středního pásma velké problémy a během prvních dvaceti minut vyslali na domácího brankáře Pavla Kantora pouze dvě nepříliš nebezpečné střely.   

V šesté minutě putoval na trestnou lavici domácí Peter Frühauf. Nabídnutá početní výhoda však  Slavistům vůbec nesedla. Hosté nedokázali hradeckou branku téměř ohrozit a po chybě Jaroslava Bednáře na modré čáře inkasovali. Do samostatného úniku se díky Bednářově minele dostal Rastislav Dej, který poslal puk nad vyrážečku slávistického Furcha – 1:0. Tento stav i přes občasné šance hradeckých hokejistů vydržel do první přestavky.

Ve druhé třetině byla na Slávii znát zvýšená agresivita, která domácím komplikovala přechod do útočného pásma. Tempo hry se vyrovnalo a šance se rodily na obou stranách. Druhá polovina prostřední části hry nabídla Slavii dvě přesilové hry, ale opět to byli hradečtí hokejisté, kteří mohli vstřelit gól. Nakonec ukazatel skóre i po odehraných čtyřiceti minutách znázorňoval hubené vedení Mountfieldu HK 1:0.

Šimánek s Kudrnou rozštípli Slavii ve třetí třetině

Co se domácím nepovedlo v prvních dvou třetinách, to dokázali v závěrečné části hry. Ve 46. minutě se hradečtí dostali do rychlého protiútoku díky chybě slávistického beka. Jaroslav Kudrna naznačil přihrávku na najíždějícího spoluhráče, ale nakonec volil rychlou střelu švihem, která přesně vymetla růžek Furchovi svatyně – 2:0.

Další důvod k radosti měli fanoušci Hradce ve 48. minutě. Kapitán domácích Jiří Šimánek se v mezikruží šikovně uvolnil a přesnou střelou poslal nechytatelný projektil do horního růžku slávistické brány – 3:0. 

Hradečtí byli při chuti a naopak rozhozená Slavie nevěděla co hrát. Ke snížení skóre se hosté dostali až dvě minuty před koncem hrací doby. Střelu Petra Jelínka tečoval před Kantorem donedávna hradecký hráč nyní ve službách Slavie Jakub Langhammer – 3:1. 

Víc domácí hráči již hostujícímu celku nepovolili a po šedesáti minutách hry si oprávněně připsali tři body do extraligové tabulky, díky kterým se vrátili na její průběžné druhé místo ze vedoucí Spartu. Na tribunách hradeckého zimního stadionu sledovalo dnešní utkání 4132 platících diváků

Trenér Mountfieldu HK Peter Draisaitl k utkání dodal: "Proti Slavii jsme hráli kompaktní hokej. V první třetině jsme měli šance odskočit ještě víc, ale to se nepovedlo. Ve druhé jsme pak předvedli několik chyb, tam se se zápasem mohlo něco stát. Ale ve třetí třetině jsme se zase vrátili k naší hře ze začátku zápasu. Na naší straně tam ještě nějaké šance byly a moc jsme toho Slavii nedovolili. Ještě nedávno jsme měli období, kdy to úplně nebylo ono, ale v tomto zápase jsme zase udělali krok dopředu."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.1.2014 11:14
zolik (neregistrovaný)
EHL
..pokud Sparta vyhraje i play off, tak z druheho mista ve skupine automaticky do evropske ligy mistru...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme