Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté porazili Spartu po nájezdech 3:2

foto: mountfieldhk.cz
foto: mountfieldhk.cz

Druhé těžké utkání o tomto víkendu sehráli hradečtí hokejisté před domácím publikem. V pátečním duelu dokázali zvítězit nad Plzní 3:0 a v neděli večer je čekal duel s pražskou Spartou, která je v letošním extraligovém ročníku jasně suverénní. Kdo však zavítal na královehradecký zimní stadion musel být s výkonem i výsledkem hradeckých hokejistů nadmíru spokojen. Sparta sice dokázala v utkání dvakrát vést, ale Hradec vždy dokázal brzy vyrovnat a od poloviny utkání byl hostům vyrovnaným soupeřem. O vítězství 3:2  rozhodl v samostatných nájezdech Jarosla Kudrna. Do branky domácích podruhé v řadě naskočil Ondřej Kacetl a jeho výkon mezi tyčemi výrazně přispěl k výhře nad lídrem tabulky.    

Do utkání vstoupili lépe hosté a nebýt famózních zákroků domácího brankáře Ondřeje Kacetla, mohl Hradec ve druhé minutě prohrávat o dva góly. Nejprve ujeli hráči Sparty do přečíslení dva na jednoho, ale Buchteleho střelu do odkryté části branky dokázal Kacetl v posledním okamžiku vykopnout betonem. Po minutě hry musel hradecký golman předvést další těžký zákrok proti zcela osamocenému Dominiku Simonovi.

I nadále byla Sparta nebezpečnějším týmem a domácí hráči často nestíhali tempo hry, což vedlo nejprve k vyloučení Jaroslava Kundrny za sekání a posléze Reného Vydareného za hákování. Zatímco první oslabení přečkali hradečtí bez inkasovaného gólu, ve druhém už Sparta početní výhodu využít dokázala. Jaroslav Hlinka poslal od modré na Kacetla tvrdou střelu, kterou golman ještě pokryl, ale následnou dorážku bekhendem od Lukáše Klimka již ne – 0:1.

V následujících minutách ze hry odstoupil dosavadní nejlepší střelec extraligy Petr Tón, Sparta zvolnila tempo a domácí hokejisté si dokázali vytvořit několik slibných šancí. Skórovat však nedokázali ani v přesilové hře. Za stavu 0:1 se tak šlo poprvé do kabin. 

I druhou třetinu začala Sparta aktivněji a Ondřej Kacetl v brance domácích musel vytáhnout několik dobrých zákroků. Ve 23. minutě byl oprávněně na trestnou lavici poslán podruhé v zápase René Vydarený za faul kolenem a hosté dostali další výhodu přesilové hry. Domácí však tentokrát sparťanské hráče do výraznější akce nepustili. 

Přesilovka 5 na 3 přinesla vyrovnání

V 27. minutě putoval na trestnou lavici za hru vysokou holí Kubát a o necelou půl minutku později byl za vyhození kotouče potrestán sparťanský brankář Tomáš Pöpperle. Hradeckým se tak nabídla přesilová hra pět na tři. Domácím stačilo pouze deset vteřin a bylo vyrovnáno. René Vydarený dva metry za modrou napřáhl a jeho dělovka skončila za zády Pöpperleho – 1:1. Asistenci u tohoto gólu si připsal i hradecký odchovanec Jaroslav Kudrna pro kterého to byl pětistý bod v extralize. Vyrovnání vlilo nové síly do žil hradeckému týmu a od tohoto okamžiku byli hráči Mountfieldu pro hosty daleko nebezpečnější, výrazně zlepšili pohyb po ledě a gólové šance se rodily na obou stranách. Oba týmy mohou poděkovat svým brankářům za to, že nerozhodný stav vydržel do konce druhé třetiny.

 

První minuty třetí třetiny přinesly hokej, který se líbil především příznivcům Mountfieldu. Hradeckých hráčů byl plný led a hosté byli v úzkých. Tlak domácích přerušilo až vyloučení Haranta za držení. Paradoxně to byla Sparta, která při něm mohla inkasovat.  Peter Frühauf ujel do samostatného úniku a střelou hledal mezírku mezi Pöpperleho betony. Hostující golman si však prostor mezi  chrániči dokázal pohlídat.

V 50. minutě, po nešťastném odrazu puku od rozhodčího, se puk dostal k Petru Kumstátovi, který šikovně vybruslil před branku a se štěstím překonal Ondřeje Kacetla – 1:2. Kdo čekal, že hradečtí složí zbraně byl na omylu. O minutu později při přesilové hře Pöpperle pouze vyrazil před sebe střelu od modré Petera Mikuše a Rastislav Dej kotouč dorazil do sparťanské sítě – 2:2. Následný tlak hradeckých a těsně před koncem třetí třetiny hostujících hokejistů, již skóre změnit nedokázal a následovalo pětiminutové prodloužení. Ani při něm však gól nepadl.

Nájezdy rozhodl opět Jaroslav Kudrna

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jako první se k puku postavil sparťanský Buchtele, ale na Kacetla nevyzrál. Na druhé straně se exukuce ujal nováček v hradeckém týmu Tomáš Pospíšil, ale ani on gól dát nedokázal. Na řadě byla Sparta. Karel Pilař tvrdou střelou puk za záda Kacetla propasírovat také nedokázal. Na domácí straně Jaroslav Kudrna nejprve rozpohyboval  Pöpperleho a bekhendovou střelu zasunul  pod betonem do branky. Když na druhé straně Forman nepřekonal skvěle chytajícho Kacetla bylo o vítězi rohoduto.

Hradečtí hokejisté před 5323 diváky dokázali zvítězit nad Spartou 3:2 po samostatných nájezdech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme