Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté po výhře nad Kladnem okupují druhou příčku Extraligy

V 18. kole nejvyšší hokejové soutěže přivítali v neděli hradečtí hokejisté na svém ledě  Rytíře z Kladna. Papírově slabší soupeř, který nedokázal v posledních dvou duelech uhrát ani bod chtěl svou minisérii porážek v řadě ukončit právě v hradecké aréně. To se mu nepodařilo díky téměř bezchybně fungující defenzívě domácích a skvěle chytajícímu brankáři Kantorovi, jenž vychytal svou druhou nulu v letošní sezóně.

Hradečtí hokejisté si za výhru 2:0 právem připsali tři body, které jim před reprezentační přestávkou zajistili v tabulce skvělé druhé místo za vedoucí Spartou. Utkání v hledišti královehradeckého zimního stadionu přihlíželo 4158 platících diváků. 

Vítězství Mountfieldu HK se nerodilo lehce

Hradec vstoupil do utkání aktivně, ale ani hosté nechtěli jen bránit a snažili se od první minuty hrozit před Kantorovou brankou. Jejich protiútoky však bezchybně likvidovali hradečtí zadáci a nakonec to mohli být domácí, kdo mohl jít první do vedení. V polovině třetí minuty Michal Tvrdík našel přihrávkou Tomáše Knotka, který střílel do břevna a puk se odrazil na hostujícího brankáře Cháberu. Oslavy gólu v hradeckém hledišti nečekaně utnul rozhodčí, který po poradě s videorozhodčím branku neuznal.

Skóre se tak měnilo až před koncem první části hry a udeřila stejná dvojice jako v případě neuznaného gólu. V 18. minutě to byl opět Michal Tvrdík, který přesnou přihrávkou vyslal do samostatného úniku výborně najetého Tomáše Knotka, ten nic nevymýšlel a střílel přesně do odkryté části kladenské svatyně - 1:0.

Ve druhé části kladenští Rytíři zvýšili tempo hry a mnohem více ohrožovali hradeckou svatyni. Brankář Kantor tak musel vytasit několik velmi dobrých zákroků, aby uhájil čisté konto. Nejprve vytáhl betonem dělovku, kterou na jeho klec vyslal Sacha Treille, poté zlikvidoval samostatný únik Petra Tenkráta a na konec lapačkou vychytal i těžkou střelu Eberleho.

Byl to tedy opět Hradec, který před solidně zaplněným zimním stadionem vstřelil gól. Skvěle zafungovala spolupráce Jiří Šimánek – Jaroslav Kudrna. První jmenovaný poslal v přesilové hře těžkou přihrávku právě na Kudrnu, který jí spíše basebalovým způsobem doklepl do kladenské klece – 2:0.

Ve třetí třetině se hradečtí hokejisté již nemuseli hnát bezhlavě do útoku a zaměřili se spíše na defenzivu. Tento styl hry více vyhovoval Kladnu, které i s notnou dávkou štěstí vychytala hradecká jednička v brance Pavel Kantor. 

Tři minuty před koncem utkání se již hradeckým hledištěm hnala mexická vlna na oslavu tříbodového vítězství a po skončení duelu byly hokejisté odměněni potleskem ve stoje a sborovým „Hoši děkujem“.   

Derby je za dveřmi, lístky docházejí

Hokejová extraliga má nyní na programu reprezentační přestávku. Po ní zajíždí Mountfield HK do Litvínova a už v pátek 15. listopadu je na hradeckém zimáku na programu derby s Pardubicemi. Na toto utkání však již zbývá pouze pár lístků. Na pokladnách stadionu už lístky k sezení nekoupíte a nepomůžete si ani v rámci on-line předprodeje, kde zbývá opravdu už jen hrstka vstupenek do spodních řad. Na stání je k dispozici již jen několik set vstupek, takže se rozhodně nevyplatí s nákupem déle váhat. Hradecký zimní stadion tak po dlouhých letech zažije okamžik, kdy moderátor utkání oznámí: „ Je vyprodáno“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme