Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté pěti zásahy ve třetí třetině ulovili libereckého tygra

Fantastický obrat předvedli hradečtí hokejisté v pátečním utkání proti Bílým Tygrům Liberec, které se hrálo na královehradeckém zimním stadionu v rámci 25. kola hokejové extraligy. Hradec sice inkasoval první dvě branky a do poslední třetiny vstupoval za nepříznivého stavu 0:2. Poté však třemi přesnými zásahy v rozmezí čtyř minut zápas otočil. Když navíc o necelé čtyři minuty později dokázali hradečtí odskočit na rozdíl dvou branek byla již liberecká šelma zcela neškodná. Konečné skóre zápasu 5:2 stanovil při závěrečné power-play hostí osmnáct sekund před koncem Tomáš Mertl. 

Přiznivci obou týmů měli velmi dobře na paměti bláznivé K.O., které Hradec uštědřil Liberci na jejich ledě v předchozím vzájemném duelu, kdy dokázal otočit utkání ze stavu 2:6 na konečných 7:6.  Fandové Liberce doufali, že podobný osud se již opakovat nebude. Ovšem hradečtí hokejisté opět předvedli, že jsou mistři velkých obratů a uštědřili Liberci ještě surovější nadílku.

Utkání se sice první dvě třetiny rozhodně nevyvíjelo podle pokynů trenéra Petera Draisaitla. Liberec v první třetině vstřelil poměrně rychlou branku, když ve 4. minutě propálil Kantora přesnou střelou Martin Bártek – 0:1. I nadále byl Liberec aktivněji hrajícím, avšak méně střílejícím týmem. 

Ve druhé třetině Hradec zvýšenou aktivitou opět svého soupeře přestřílel, ale byli to opět hosté, kdo se v ní radoval ze vstřelené branky. Šestnáctiletý talent na soupisce Liberce Pavel Zacha si u mantinelu pomohl zákrokem na hranici pravidel a vydal se do útoku s Valským. Kantor si s první střelou libereckého mladíka ještě poradil, ale dorážku Valského do odkryté klece již pokrýt nedokázal – 0:2.

Čítankový obrat z říše snů

Do třetí třetiny vlétli domácí hokejisté jako uragán. Na straně hostí byl ve 43. minutě za podražení vyloučen Lukáš Derner a v přesilovce zavelel kapitán domácích Jiří Šimánek k famóznímu obratu. Po přihrávce za brankou od Vydareného vyjel před brankoviště a snížil na 1:2. Hradec vycítil příležitost a vrhnul všechny síly do hry směrem k liberecké brance. Snahu o vstřelení rychlého vyrovnávacího gólu mohlo přibrzdit ve 44. minutě vyloučení Lukaše Květoně za hodně přísně posouzené sekání. Hráč kromě dvouminutového trestu dostal i desetiminutový osobní trest za protesty.

Hradec však právě v tento okamžik ukázal svou sílu. Liberec nebyl v přesilové hře nebezpečný a hradeckým se úspěšně dařilo držet puk v bezpečné vzdálenosti. Když navíc Rastislav Dej ve vlastním oslabení při akci 1 na 1 pohotově střelou přes obránce poslal puk přesně do růžku liberecké branky hradecký zimní stadion doslova explodoval – 2:2. 

V ten okamžik liberecký tým prožíval zlý sen a na jeho hře to bylo znát. Hradečtí navíc cítili, že osud zápasu nyní drží pouze na svých hokejkách. Od vyrovnávacího gólu uplynula přesně minuta a dvacet sekund, když do liberecké svatyně zapadl puk potřetí. Ve 47. minutě Jaroslav Kudrna našel přihrávkou zpoza branky Jiřího Šimánka a ten se nemýlil – 3:2.

Černý sen se pro liberecké změnil na horor, když v 52. minutě Peter Mikuš výborně přečetl hru, vystihl snahu o rozehrávku hostí, postrčil puk Rudolfu Červenému, který pohotovou střelou poslal hradec do dvoubrankového vedení – 4:2. V závěru utkání ještě liberečtí zkusili hru bez brankáře, ale ta vedla pouze k dalšímu gólu jistě hrajícího Hradce. Puk z vlastní modré poslal do liberecké branky Tomáš Mertl - 5:2.

Utkání přihlíželo 4256 diváků, kteří opět vytvořili domácím hokejistům fantastickou atmosféru, kterou ocenil i trenér libereckých Bílých Tygrů Pavel Hynek. Po zápase mimo jiné prohlásil:  "Ještě musím vyzdvihnout domácí fanoušky. Málokde zažijete, aby byli takhle pozitivní a hráče povzbuzovali, i když se prohrává o dva góly. Vytvořili výbornou kulisu, musím před nimi smeknout."

Samostatný unik Tomáše Mertla Samostatný unik Tomáše Mertla
Hradec - Liberec Hradec - Liberec
Tahle akce gólem neskončila Tahle akce gólem neskončila
Hradec právě vstřelil branku Hradec právě vstřelil branku
Zaplněné tribuny Zaplněné tribuny
Další pokus mimo Další pokus mimo
A gól, je vyrovnáno A gól, je vyrovnáno
Černý sen pro libereckou šelmu Černý sen pro libereckou šelmu
Horor pro liberecké Horor pro liberecké
Mašina válí dal, Liberec na dně Mašina válí dal, Liberec na dně
A gól. 4:2, Hradec jede A gól. 4:2, Hradec jede
Co s tím? Co s tím?
Potyčka před libereckou brankou Potyčka před libereckou brankou
Konečné skóre Konečné skóre
Tribuny slaví vítězství Tribuny slaví vítězství
Konec zápasu Konec zápasu
Oslavy mohou propuknout Oslavy mohou propuknout
Děkovačka Děkovačka

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme