Štítky: | Senioři | rekonstrukce |

Harmonii na Benešově třídě čeká rozsáhlá rekonstrukce

Harmonie se bude opravovat.
Harmonie se bude opravovat. | autor: MMHK

Zlepšit kvalitu bydlení v bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové by měla připravovaná rekonstrukce. Dojít by mělo na rozsáhlé opravy lodžií včetně jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy i výměnu oken. Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací podmínky na svém včerejším zasedání schválili radní města. Radnice předpokládá, že by mohla s projektantem podepsat smlouvu zhruba v březnu, dokumentace by pak měla být k dispozici na podzim příštího roku.

„Jedná se o bytový dům, ve kterém máme přibližně čtyři stovky bytů se zvláštním určením. Nejčastěji jsou zde ubytováni senioři a také osoby se zdravotním postižením. Nájemníci mají v domě k dispozici setkávací prostory, lékaře, rehabilitace i kadeřnictví,“ říká náměstek primátorky pro správu městského majetku a sociální oblast Pavel Vrbický. Šestnáctipodlažní dům je bezbariérový. Sídlí zde také terénní pečovatelská služba a tísňová péče.

V rámci zlepšování kvality bydlení město připravuje rozsáhlou rekonstrukci budovy. Dojde zejména na lodžie: „Bude potřeba opravit boční stěny a podlahy, dále vyměnit zábradlí a stříšky za nové. Lodžie se celkově změní tak, aby působily příjemnějším dojmem a nájemníkům poskytovaly více soukromí. Budovu dále čeká zateplení, a to včetně střechy a vstupní části objektu. Obyvatelé se také dočkají nových oken i některých dveří,“ popisuje náměstek primátorky pro městské investice Lukáš Řádek.

Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací podmínky pro výběrové řízení schválili na svém včerejším zasedání radní města. V případě příznivého vývoje by radnice mohla mít vysoutěženého projektanta v březnu příštího roku. Projektová dokumentace by pak mohla být dokončena na podzim. „Začátkem roku 2025 počítáme s vypsáním zadávacího řízení na zhotovitele rekonstrukce. Pokud se nám vše podaří zrealizovat, mělo by k zahájení stavebních prací dojít v polovině téhož roku,“ dodává náměstek Řádek. Město bude v rámci tohoto projektu usilovat o získání dotace z programu Nová Zelená úsporám – bytové domy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Strážníci znovu učí seniory, jak nenaletět podvodníkům

Po covidové pauze navázalo Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové na tradiční přednášky bezpečnosti pro seniory. Při první podzimní přednášce si senioři připomněli, jak se mají bezpečně chovat na ulici a doma při setkání s cizími lidmi. Při zimní přednášce…
Čtěte více

Město plánuje stavět byty pro seniory. Už má vytipované lokality

Nové komunitní domy pro seniory by měly v budoucích letech vrůst na území města Hradce Králové. Rada města schválila na svém zasedání tento týden pořízení studie, která bude sloužit jako podklad pro vyhodnocení územních, prostorově plošných a ekonomických možností výstavby…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme