Štítky: | Kultura |

Galerie U Přívozu hostí umělce zvuku, obrazu i fotografie, veřejnost lákají na volné workshopy

MENU LABoratory po celý týden v Galerii U Přívozu | Foto: o.s. Menu
MENU LABoratory po celý týden v Galerii U Přívozu | Foto: o.s. Menu

Týdenní přehlídka audiovizuálního umění s názvem MENU LABoratory začala v pondělí odpoledne v prostorách Galerie U Přívozu ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové. 

Každý den se tak zájemci mohou zapojit do workshopů a kreativních dílen a vyzkoušet si na vlastní kůži současnou tvorbu na poli vizuálního a zvukového umění. Pomáhat jim s tím budou i lektoři, vstupy na workshopy jsou zdarma. 

Takřka denně po celý tento týden zaplní galerii ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové nová vizuální nebo zvuková instalace některého z mladých umělců z královéhradeckého regionu. Jejich práce specificky přetvoří prostor galerie. „Celotýdenní akce nabídne účastníkům platformu a techniku pro jejich tvorbu, mohou se seznámit s novými technologiemi a uměleckými postupy, nabízíme jim prostor pro diskuzi nad vybranými tématy, místo kde mohou trávit volný čas,“ zve do prostor Galerie U Přívozu Zdeněk Konečný, organizátor MENU LABoratory.  

„Podstatná část programu bude patřit volně přístupným workshopům, které se věnují djingu, obrazovému djingu – tedy vjingu, umělecké fotografii, zvukové produkci a postprodukci, uměleckému využití meotarové projekce a dalším tématům, bez kterých se současné audiovizuální umění neobejde,“ doplňuje ještě k bohatému programu Zdeněk Konečný. Podrobnosti o akci MENU LABoratory.

Všechny workshopy v rámci celotýdenního programu jsou v Galerii U Přívozu přístupné bezplatně a lektoři se začínajícím umělcům a zvědavcům věnují i individuálně po předchozí domluvě. „Zájemci se mohou přihlásit na kontaktech uvedených na webu www.menumusic.cz nebo osobně přímo na místě,“ doplnil ještě za organizátory Zdeněk Konečný.

Akce se koná s podporou Statutárního města Hradec Králové, ve spolupráci se Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové a FOMEI, a.s. Mediálním partnerem akce je portál Hradec Kralove.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Filharmonie vrací částky předplatného, ale také plánuje novou sezónu

Hradecká filharmonie od nového roku vrací částky za zrušené koncerty a s telefonáty přicházejí osobní příběhy jednotlivých návštěvníků. Život bez kultury je hlavně pro abonenty, kteří nevyužívají internet, náročný. Filharmonie ale i v této nejisté době plánuje a připravuje novou…
Čtěte více

Hradec podpoří sport a kulturu více než devíti miliony korun

Hradec Králové vyplatí v rámci dotací přes devět milionů, které rozdělí mezi 38 sportovních a 34 kulturních organizací nebo spolků. Sportovní kluby, které pracují zejména s dětmi a mládeží, dostnou od radnice osm milionů korun. Na podporu uměleckých těles a spolků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme