Flošna dala sbohem létu, sezóna se vydařila, byla i bez zranění

Ilustrační foto z nočního koupání | Foto: J. Gangur
Ilustrační foto z nočního koupání | Foto: J. Gangur

Koupaliště Flošna v Hradci Králové ukončilo v pondělí svou letní koupací sezónu, kterou vedení koupaliště považuje díky extrémně horkým dnům za velice vydařenou. Letos venkovní bazény na Flošně k ochlazení a vodním hrátkám využilo na 95 tisíc návštěvníků, což se skoro rovná nejlepší sezóně na koupališti. Předpověď počasí na následující týdny však už rozhodně není příznivá, a tak provozovatel Koupaliště Flošna - Správa nemovitostí Hradec Králové - se začátkem týdne letní provoz venkovního koupaliště ukončila. Koupaliště ale mohou i nadále využívat zájemci o plážový volejbal. 

V letošní letní sezóně navštívilo Koupaliště Flošna přes 95 000 návštěvníků. "Vzhledem k tomu, že měsíce květen, červen a první polovina července byly, co se týče počasí, velmi nepříznivé, je tato nadprůměrná návštěvnost velmi uspokojivá. Oproti nejlepší sezóně je návštěvnost nižší jen o 3 %," popsala Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostní Hradec Králové.

Ještě v červnu však letní sezóna a návštěvnost moc růžově nevypadala, podle informací z vedení koupaliště totiž byla nižší skoro o alarmujících 70 %. "Tato sezóna byla velmi úspěšná i z hlediska bezpečnosti návštěvníků, protože na Koupališti Flošna nedošlo k žádnému vážnějšímu úrazu," doplnila ředitelka Bernhardová.

Provoz venkovních bazénů na Koupališti Flošna je tedy ukončen, ale pro příznivce plážového volejbalu jsou kurty i nadále k dispozici. Minimálně do konce září je mohou zájemci využívat v době od 10 do 19 hodin a to každý den.

(Zdroj: SNHK, Koupaliště Flošna)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme