Firma neuspěla s příspěvkem do městské kasy a teď chce po Hradci 220 milionů

| autor: hradeckralove.cz

Nejdříve nizozemská společnost CTP Invest nabízela hradecké radnici sedm milionů za to, aby jí radnice dala souhlas s užíváním komunikace, který potřebovala k získání dodatečného stavebního povolení na stavbu skladovacích hal na Slezském Předměstí. Zastupitelé její návrh smetli ze stolu s tím, že může jít o pokus o úplatek. Nyní chce firma po městě 8 milionů eur, což je přibližně 220 milionů korun. Podle firmy se jedná o náhradu škody, kterou jí způsobilo město svým odporem k legalizaci stavby. Radnice předloží tuto výzvu zastupitelům.

Město dostalo od firmy CTP Invest dopis v němž tvrdí, že jí postupem města vznikla škoda, a vyzývá město Hradec Králové k jednání o způsobu její náhrady a také k zabránění vzniku další. Společnost CTP Invest v písemnosti zmiňuje zejména fakt, že jí město v rámci této investice odejmulo v roce 2015 souhlasy, které byly v roce 2007 uděleny společnosti FATO, která v tomto místě chtěla uskutečnit svůj záměr. Město si nechalo letos před letními prázdninami zpracovat analýzu svého dosavadního postupu. Podle analýzy město právo na odejmutí souhlasu mělo.

„Stanovisko vedení města je v této věci i nadále neměnné. Výzva společnosti CTP Invest, kterou město písemně obdrželo, bude předložena v měsíci září na řádném jednání radním i zastupitelům, kteří se tak opětovně budou moci k záležitosti vyjádřit,“ říká Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Nelegálně postavené haly u výpadovky na Třebechovice zejí už poměrně dlouhou dobu prázdnotou. Tehdy zasáhl stavební úřad, společnost zaplatila pokuty a začala se pokoušet získat dodatečné stavební povolení. To však nebylo možné získat bez souhlasu s užíváním přístupové komunikace, která patří městu. CTP se pak chtěla se zastupiteli dohodnout, radnici nabízela sedm milionů. Začátkem letošního roku se objevuje otrokovická společnost PSG, které by CTP projekt přepustila, pokud by od města získala souhlas. PSG je subdodavatelem CTP.  Ani tento návrh se s úspěchem nesetkal, tak firma zvolila razantnější postup.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme