Festival divadla v Hradci bude ke konci června. Program by měl být jako v letech před pandemií

Festival bude ve své klasické podobě.
Festival bude ve své klasické podobě. | autor: archiv Divadlo evropských regionů

Divadelní festival, který se tradičně před letními prázdninami v Hradci koná, bude letos takový, jak ho lidé znají ještě z doby před pandemií. Alespoň to organizátoři potvrdili pro web hradeckadrbna.cz. Na mezinárodní divadelní festival se do města vždy sjížděly stovky fanoušků divadla z celé střední Evopy. První ročník divadelního festivalu se v Hradci Králové konal už v roce 1995. Loni se kvůli pandemickým opatřením poprvé konal v omezeném režimu. Představení diváci sledovali venku nebo z automobilů.

Letos poprvé se bude festival konat pod novým názvem: REGIONY - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové. Uskuteční se v termínu od 18. do 25. června. Přesný program organizátoři teprve zveřejní.  

„Termín stále platí a festival určitě bude. V tuhle chvíli ladíme poslední detaily našeho programu,“ řekl pro web mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček. Právě Klicperovo divadlo je jeden ze tří subjektů, který festival pořádají. Dalšími jsou Divadlo Drak a Open Air Program, který zajišťuje neziskovka Kontrapunkt.

„Počítáme s tím, že se letošní ročník uskuteční v klasickém rozsahu. Jen v Klicperově divadle chystáme okolo 40 představení,“ řekl Sedláček. Podobný počet představení plánuje i Divadlo Drak. V rámci Open Air Programu, který se koná převážně v Žižkových sadech a historickém centru, je v plánu kolem 150 bodů programu. Například v letním kině Širák na břehu řeky Orlice by měla vystoupit skupina Cirk La Putyka.

Prodej vstupenek by měl odstartovat na přelomu května a června.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký Majáles či den otevřených dveří na záchrance

Čím bude žít Hradec Králové o víkendu? Studentský měsíc v sobotu završí Majálesový průvod a Hradecký Majáles Open-Air. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje otevírá dveře všem zájemcům a předvede své vybavení i letové záchranářské ukázky. Na Malém náměstí se koná…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme