Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | european trophy |

Fantazie!!! Hokejisté otočili zápas s Třincem a připsali si první extraligovou výhru

Historicky prvního vítězství na domácím ledě dosáhli v neděli večer hradečtí hokejisté Mountfieldu HK, když v dramatickém utkání druhého kola extraligy porazili po bojovném výkonu před solidně zaplněným stadionem oceláře z Třince 3:2.

V Hradci se hrál fantastický hokej

Vítězství se však nerodilo lehce. V první třetině měli domácí hokejisté sice navrch a na třineckou branku vyvíjeli neustalý tlak, ale gól nepadl.

S trochou nadsázky lze říci, že hokejisty Třince vysvobodila z úvodního tlaku až první komerční přestávka. I po ní však Hradec pálil na třineckou branku z každé pozice a výborně bránil útoky soupeře. Přesto stav 0:0 vydržel až do první přestávky.

I do druhé třetiny vlétli hradečtí hokejisté naplno, ale jejich odhodlání zhatila akce Třince ve třiadvacáté minutě, kdy se v chumlu před domácím brankářem Kantorem nejlépe orientoval Martin Růžička, přihrál Radku Bonkovi a ten střelou z otočky otevřel skóre – 0:1. Po vstřeleném gólu začali být třinečtí hokejisté mnohem aktivnější a hradeckou branku ohrožovali daleko více než dosud. V osmadvacáté minutě zvýšil navíc jejich vedení po odrazu od zadního mantinelu Adamský – 0:2.

Hradečtí hokejisté však nic nevzdávali a když se jim po dělovce Vydareného a drobné teči Jiřího Šimánka povedlo ještě před polovinou zápasu snížit na 1:2 byli zpátky ve hře o první extraligové body. Do konce druhé třetiny se hrálo ve vysokém tempu s několika slibnými šancemi na obou stranách, ale skóre se již neměnilo.

Do třetího dějství vstoupili aktivněji hosté a na jejich hře bylo znát, že chtějí co nejdříve odskočit na rozdíl dvou branek a získat tak nad zbytkem zápasu kontrolu. To se jim nepodařilo i díky dobře bránícímu Mountfieldu HK a dobře chytajícímu brankáři Pavlu Kantorovi, který byl za své zákroky několikrát po zásluze odměněn potleskem a skandováním svého jména domácími fanoušky.

Velký obrat Hradce

V čase 47:44 hradečtí hokejisté zaveleli k obratu. Od modré napřáhl Jakub Langhammer a jeho střelu za záda hostujícího brankáře Hrubce usměrnil Michal Tvrdík. V ten okamžik hojně zaplněná hokejová hala explodovala nadšením. Fanoušci vycítili, že hokejisté s jejich podporou mají chuť i sílu zápas otočit a hnali je do zbývajících minut mohutným skandováním. Obrat byl dokonán za necelé dvě minuty. Tvrdík z otočky střílel, puk se od hostujícího brankáře odrazil přímo na hůl Jakuba Langhammera. Ten se nemýlil a poslal puk do sítě třinecké branky.

Třinec takový vývoj zápasu zaskočil.  Přesto se mu do konce utkání podařilo ještě několikrát ohrozil hradeckou branku. Vše úspěšně řešil hradecký golman. V jednom případě hradecké od vyrovnání zachránila tyč po střele Václava Varaďi a když hostující celek nedokázal vyrovnat ani v závěrečné power-play mohlo zaplněné hlediště začít slavit naplno.

„Plný barák?“ Ne. Ale příště?

Do ochozů hradeckého zimního stadionu si na první extraligový zápas Mountfieldu HK našlo cestu  5173 diváků (více než 2/3 kapacity haly), kteří vytvořili atmosféru hodnou spíše extraligového finále. Závěrečný potlesk plných tribun ve stoje a skandování „Hoši děkujem“ si hokejisté mohli vychutnávat několik dlouhých minut. Fanoušci tak vyslali směrem k hokejistům jasný signál, že v Hradci je po  takovém hokeji stále hlad a že pokud budou předvádět stejně bojovné výkony jako proti Třinci nemusí se o jejich podporu bát.

Předvedeným výkonem hokejisté jakoby odpovídali: "S vámi to půjde. Máme na to."

Mountfield HK nyní vyráží ke třem venkovním zápasům. V pěti dnech se pokusí vyplenit stadiony soupeřů z Karlových Varů, pražské Slávie a Kladna. Příští utkání se v Hradci hraje v pátek 27. září, kdy na hradecký zimní stadion zavítá celek Litvínova.

Branky a nahrávky:

  • Domácí: 30. Jiří Šimánek (René Vydarený), 48. Michal Tvrdík (Jakub Langhammer, Lukáš Květoň), 50. Jakub Langhammer (Michal Tvrdík)
  • Hosté: 23. Radek Bonk (Martin Růžička), 28. Adamský (Roth, Peterek)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme