Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | european trophy |

Fantazie!!! Hokejisté otočili zápas s Třincem a připsali si první extraligovou výhru

Historicky prvního vítězství na domácím ledě dosáhli v neděli večer hradečtí hokejisté Mountfieldu HK, když v dramatickém utkání druhého kola extraligy porazili po bojovném výkonu před solidně zaplněným stadionem oceláře z Třince 3:2.

V Hradci se hrál fantastický hokej

Vítězství se však nerodilo lehce. V první třetině měli domácí hokejisté sice navrch a na třineckou branku vyvíjeli neustalý tlak, ale gól nepadl.

S trochou nadsázky lze říci, že hokejisty Třince vysvobodila z úvodního tlaku až první komerční přestávka. I po ní však Hradec pálil na třineckou branku z každé pozice a výborně bránil útoky soupeře. Přesto stav 0:0 vydržel až do první přestávky.

I do druhé třetiny vlétli hradečtí hokejisté naplno, ale jejich odhodlání zhatila akce Třince ve třiadvacáté minutě, kdy se v chumlu před domácím brankářem Kantorem nejlépe orientoval Martin Růžička, přihrál Radku Bonkovi a ten střelou z otočky otevřel skóre – 0:1. Po vstřeleném gólu začali být třinečtí hokejisté mnohem aktivnější a hradeckou branku ohrožovali daleko více než dosud. V osmadvacáté minutě zvýšil navíc jejich vedení po odrazu od zadního mantinelu Adamský – 0:2.

Hradečtí hokejisté však nic nevzdávali a když se jim po dělovce Vydareného a drobné teči Jiřího Šimánka povedlo ještě před polovinou zápasu snížit na 1:2 byli zpátky ve hře o první extraligové body. Do konce druhé třetiny se hrálo ve vysokém tempu s několika slibnými šancemi na obou stranách, ale skóre se již neměnilo.

Do třetího dějství vstoupili aktivněji hosté a na jejich hře bylo znát, že chtějí co nejdříve odskočit na rozdíl dvou branek a získat tak nad zbytkem zápasu kontrolu. To se jim nepodařilo i díky dobře bránícímu Mountfieldu HK a dobře chytajícímu brankáři Pavlu Kantorovi, který byl za své zákroky několikrát po zásluze odměněn potleskem a skandováním svého jména domácími fanoušky.

Velký obrat Hradce

V čase 47:44 hradečtí hokejisté zaveleli k obratu. Od modré napřáhl Jakub Langhammer a jeho střelu za záda hostujícího brankáře Hrubce usměrnil Michal Tvrdík. V ten okamžik hojně zaplněná hokejová hala explodovala nadšením. Fanoušci vycítili, že hokejisté s jejich podporou mají chuť i sílu zápas otočit a hnali je do zbývajících minut mohutným skandováním. Obrat byl dokonán za necelé dvě minuty. Tvrdík z otočky střílel, puk se od hostujícího brankáře odrazil přímo na hůl Jakuba Langhammera. Ten se nemýlil a poslal puk do sítě třinecké branky.

Třinec takový vývoj zápasu zaskočil.  Přesto se mu do konce utkání podařilo ještě několikrát ohrozil hradeckou branku. Vše úspěšně řešil hradecký golman. V jednom případě hradecké od vyrovnání zachránila tyč po střele Václava Varaďi a když hostující celek nedokázal vyrovnat ani v závěrečné power-play mohlo zaplněné hlediště začít slavit naplno.

„Plný barák?“ Ne. Ale příště?

Do ochozů hradeckého zimního stadionu si na první extraligový zápas Mountfieldu HK našlo cestu  5173 diváků (více než 2/3 kapacity haly), kteří vytvořili atmosféru hodnou spíše extraligového finále. Závěrečný potlesk plných tribun ve stoje a skandování „Hoši děkujem“ si hokejisté mohli vychutnávat několik dlouhých minut. Fanoušci tak vyslali směrem k hokejistům jasný signál, že v Hradci je po  takovém hokeji stále hlad a že pokud budou předvádět stejně bojovné výkony jako proti Třinci nemusí se o jejich podporu bát.

Předvedeným výkonem hokejisté jakoby odpovídali: "S vámi to půjde. Máme na to."

Mountfield HK nyní vyráží ke třem venkovním zápasům. V pěti dnech se pokusí vyplenit stadiony soupeřů z Karlových Varů, pražské Slávie a Kladna. Příští utkání se v Hradci hraje v pátek 27. září, kdy na hradecký zimní stadion zavítá celek Litvínova.

Branky a nahrávky:

  • Domácí: 30. Jiří Šimánek (René Vydarený), 48. Michal Tvrdík (Jakub Langhammer, Lukáš Květoň), 50. Jakub Langhammer (Michal Tvrdík)
  • Hosté: 23. Radek Bonk (Martin Růžička), 28. Adamský (Roth, Peterek)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme