ECE potvrdilo nezájem o obchodní centrum, o stadionu se rozhodne v srpnu

Nová fotbalová aréna? Nejistota trvá.
Nová fotbalová aréna? Nejistota trvá.

Dění okolo budoucnosti fotbalového stadionu potažmo projektu Park Malšovice respektive Arkády, se posunulo opět o krok dál, fotbalové fanoušky to však nepotěší. Po kroku společnosti HB Reavis, která se minulý týden rozhodla nevstoupit do projektu Arkády v Hradci Králové, se dnes vedení města setkalo se zástupci firmy ECE. Ti však potvrdili svůj dřívější postoj.

Právě ECE původní společný projekt fotbalového stadionu a obchodního centra nastartovala, koncem loňského roku však od něj ustoupila a její roli měla převzít právě společnost HB Reavis. I ta však z projektu minulý týden vycouvala. Jak dnes uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, zástupci ECE na společném jednání s vedením města deklarovali, že nepostaví obchodní centrum. O způsobu výstavby fotbalového stadionu bude definitivně rozhodnuto do konce července.
Přestože společnost ECE se do stavby obchodního centra podle dnešního vyjádření pustit nehodlá, deklaruje zájem pomoci realizaci projektu jiným způsobem. "Zástupci společnosti rovněž na dnešním jednání deklarovali, že se v návaznosti na své rozhodnutí nebrání finančním závazkům plynoucím z původních smluv," sdělila Vlčková.

Město tak horečně řeší, co bude dál. Pokud totiž nenajde z této situace východisko, může Hradec Králové přijít o prvoligovou licenci. "Ve hře je několik variant výstavby fotbalového stadionu a my musíme společně s naším fotbalovým klubem pečlivě zvážit každou z nich. Dali jsme si čas, a na nejvhodnější variantě stavby se dohodneme na přelomu prázdnin. Snahou je co nejrychlejší řešení výstavby fotbalového stadionu, který splní podmínky prvoligové soutěže,“ sdělil po jednání výsledek prozatímní dohody primátor města Zdeněk Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.7.2014 14:36
Petr (neregistrovaný)
Reakce
Jednoduché, město uvolní z rozpočtu půl miliardy a stadion zrekonstruuje. O nákupák nikdo nestojí.Takto se to udělalo již v Liberci.
16.7.2014 13:18
Pavel HK (neregistrovaný)
RE: Reakce
Město ale nemůže uvolnit 500 mil. z rozpočtu ze dne na den. Snad nepřijdem o první ligu kvůli stadionu. Nebo bude muset FC HK hrát v Mladé Boleslavi, či někde jinde kde stadion pro 1.ligu mají.
Jsem zvědav jak to celé dopadne...
hradecky.denik.cz/zpravy_region/spolecnost-ece-kon...
22.9.2014 07:43
Mirek (neregistrovaný)
RE: Reakce
Když se dívám na pořadí fotbalistů v tabulce a že je dělí od sestupového místa pohý jeden bod, tak se to , zdá se, vyřeší samo. Stadion pro první ligu nebude potřeba.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme