Čerti ve čtvrtek přiletí na Velké náměstí a Mikuláš se projede v MHD

Čerte utíkej | Foto: archiv
Čerte utíkej | Foto: archiv

Do převánočního času také neodmyslitelně patří mikulášské a čertovské akce určené pro nejmenší. Ani letos tak nebude chybět tradiční čertovské veselí na Velkém náměstí v Hradci Králové. Ve čtvrtek v podvečer se pekelníci opět slétnou rovnou mezi děti. Kromě čertů se ale na akci s názvem Čerte utíkej zjeví i dobromyslný Mikuláš a hodní andělé. 

Mikuláš se svou družinou se také projede v královéhradecké MHD, kde děti za básničku dostanou dárek. 

Ve čtvrtek 5. prosince bude chodit Mikuláš a objeví se s pořádnou partou čertů, ale i andělů, také na Velkém náměstí v Hradci Králové. Letos to bude už po desáté, což čertovskému rejdění hradeckými ulicemi dává punc tradice. „Myšlenka akce Čerte utíkej vznikla už před 10 lety, akce se ale konala na hradeckém Baťkově náměstí,“ popsal Tomáš Pavel, jeden z organizátorů čertovské akce. „Dříve to byl průvod městem a účastníků bylo stovky. Kdo se přestrojil za čertíka, dostal číslo a malý dárek. Na konci čertovské akce byla velká tombola,“ popsal začátky Čerte utíkej Tomáš Pavel. 

Na Velkém náměstí však čertiska budou řádit teprve potřetí. „Před dvěma roky se akce přestěhovala pod Bílou věž, kde máme pekelnější zázemí,“ vzpomíná Tomáš Pavel. Minulý rok se čerti rojili přímo na Bílé věži a při své pekelné šou z ní sjízděli rovnou mezi děti. „Letošní rok nám udělala rekonstrukce Bílé věže tak trochu čáru přes rozpočet. Čerti bohužel budou muset vylézt z Pekla odjinud. Nechceme prozrazovat, ale určitě to bude opět někde z výšky,“ tají čertovský sjezd organizátoři. 

Na programu tak bude i letos, kromě pekelníků, Mikuláše a jeho andělského doprovodu, také ohnivá show, kterou připravuje skupina Duo Denum a nebudou chybět ani zpívánky anebo dětská disko párty v Dance Fabrique, kam je vstup zdarma. „Opět budeme vybírat deset nejkrásnějších a nejpekelnějších kostýmů, které si odnesou dárek od našich partnerů,“ připomínají soutěž malých pekelníků pořadatelé.

I letos zve dopravní podnik do Mikulášského trolejbusu 

 

Kromě akce Čerte utíkej najdete v našich kulturních pozvánkách i další tip na mikulášskou akci. Opět se po roce v ulicích Hradce Králové objeví Mikulášský trolejbus, do kterého Dopravní podnik města Hradce Králové zve všechny malé i velké. "Všichni budou obdarováni drobnými dárky, většinou však za pěknou básničku nebo písničku. O přestávkách pak bude akce probíhat venku v prostoru Terminálu hromadné dopravy a na konečných stanic Malšovice U Čechů a Nový HK," popsal František Meduna z královéhradeckého dopravního podniku.

Mikulášský trolejbus bude jezdit zdarma a jeho přesné odjezdy najdete zde

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.12.2015 11:05
Burkertová (neregistrovaný)
kdy tedy ???
Ve čtvrtek 5.prosince ????
5.12.2016 18:50
Veronika Dibdiaková (neregistrovaný)
Veronika Dibdiaková
Dobrý den na Velkém náměstí nebyla akce od Černé Hory Čerte utíkej

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD úspěšní v Jízdě bez nehod

Tři „milionáři“ přibyli v závěru letošního roku mezi řidiči MHD v královéhradeckém dopravním podniku. Jde o šoféry, kteří úspěšně brázdili ulice města 20 let bez zaviněné nehody. Dnes byli slavnostně oceněni za účasti vedení podniku i města.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme