ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Velikonoce na Šrámkově statku v Pileticích.
Velikonoce na Šrámkově statku v Pileticích.

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v Divadle Drak můžete malovat kraslice voskem, nebo vzít děti na velikonoční jízdy na dětské železnici či na šipkovanou Zajíčkovu cestu.

VELIKONOCE V AQUACENTRU

Velikonoční akci si připravily i Městské lázně Hradec Králové: "Na prodloužený velikonočních víkend jsme připravili pro návštěvníky aquacentra speciální akci. Od čtvrtka do pondělí si mohou všichni návštěvníci užít 20 minut zdarma navíc ke každému vstupu, ať už si zakoupí jednorázový vstup v pokladně nebo využijí své čipové hodinky. Vztahuje se také na návštěvníky plaveckého bazénu, kteří si zakoupí vstupenku do celého areálu a projdou v plavkách spojovací vyhřívanou chodbou do aquacentra. Stejnou výhodu získávají také majitelé modrých a červených hodinek. O tento bonus není třeba žádat, automaticky bude připočten ke každé časově omezené vstupence." Děti od 1 roku do výšky 120 cm zaplatí za vstup do aquacentra pouze 50 korun na neomezenou dobu. Uvnitř si samozřejmě mohou návštěvníci užít všechny atrakce, které aquacentrum nabízí. Pro nejmenší návštěvníky je určen dětský koutek s bazénkem s umělou říčkou, skluzavkou, skákacím hradem a spousty hraček do vody. Vedle vířivek a perličkových bazénů návštěvníky jistě nadchne i vlnobití, vyzkoušet si mohou také 82 metrů dlouhý tobogán se světelnými efekty, na který je vstup povolen od 8 let. Všechny tyto atrakce jsou v ceně vstupného. Za příplatek si návštěvníci můžou užívat Sauna & SPA zóny, kde je finská sauna, ochlazovací bazének, ledová studna, venkovní atrium a tři odpočívárny. V bazénové hale je i občerstvení v baru u vody, kde si lze zakoupit i plavecké pomůcky. Platit je možné hotovostí nebo čipovými hodinkami, které jsou debetní do hodnoty 400 korun a dají se využít i k platbě v restauraci La Terraza.

VELIKONOCE NA STATKU

Šrámkův statek Piletice od čtvrtka až do pondělí pořádá tradiční velikonoční akci. Denně od 10 do 16:00 tam můžete v roubence obdivovat výstavu velikonočních kraslic a jarních zvykoslovných předmětů ze sbírek Spolku lidové tvorby Hradec Králové, jehož členky návštěvníkům předvedou některé techniky zdobení kraslic a další lidová řemesla. Součástí výstavy budou ukázky velikonočních výrobků a jarních dekorativních předmětů, kterými se představí žáci vybraných mateřských a základních škol z Hradce Králové.

ZAJÍČKOVA CESTA S VISPENSPORT

V sobotu od 9 do 13:00 se koná jarní akce s názvem ZAJÍČKOVA CESTA v hradeckém centru Vispensport a jeho okolí. Akce odstartuje v 9:00 hodin na náměstí areálu Hvězda (Štefánikova 536), zakoupením vstupu dostane každé z dětí kartičku potřebnou k plnění úkolů. V okolí Hvězdy a ZŠ Štefánikova bude vyznačena šipkovaná cesta, která bude skrývat 10 úkolů. U každého z úkolů bude přiložené razítko, které si děti zaznačí do kartičky. Cíl Zajíčkovi cesty bude v našem centru Vispensport, v 1.patře nad prodejnou Kubík. Po splnění všech 10 úkolů dostane každý šikovný cestovatel velikonoční odměnu. Na zajíčkovu cestu bude možné se přihlásit do 13:00 hodin, poté bude k dispozici již pouze hernička s kavárnou. Zajíčkova cesta je vhodná pro děti od 2 do 6 let, vítáni jsou však také mladší i starší účastníci, celá trasa je bezbarierová! V rámci vstupného na zajíčkovu cestu máte kromě kartičky, připravených úkolů a odměny, také VOLNÝ VSTUP DO HERNIČKY, která vám bude v sobotu 30.3. otevřena od 9 do 18 hodin. Na baru pro vás budou připraveny kromě kávy, čaje či našich domácích ovocných limonád, také polévka, chleba a slané a sladké dobroty od To je Bistro.

VELIKONOČNÍ WORKSHOP MALOVÁNÍ KRASLIC

Studio Labyrint Divadla Drak pořádá v sobotu od 14 do 15 hodin a od 16 do 17 hodin workshop, kde se naučíte tradiční techniku malování voskem pod vedením scénografky Eriky Čičmanové. "Malování rozehřátým voskem si nejdříve užijete v několika barevných provedeních na vajíčka papírová a až se s voskem hezky skamarádíte, ozdobíte si každý i jedno vejce skutečné. To pak jaksepatří i v barevné lázni vykoupete a následně vosk nad ohněm svíčky setřete, aby se vám kresba voskem hezky vyloupla." Techniku kresbu voskem zvládnou děti od pěti let, ale vítáni jsou i dospělí. Kapacita 25 – každý z platících účastníků dostane připravený materiál a jedno předem uvařené vajíčko. 

VELIKONOČNÍ JÍZDA

V neděli mezi 14:00 a 17:00 se letos poprvé rozjede Dětská železnice v Hradci Králové. Tradiční velikonoční jízdy v jarně laděném parku na náměstí 5. května slibují i malou nadílku pro děti. "A hlavně nás potěší, když přinesete stužku, vajíčko či cokoliv velikonočního a ozdobíte park s námi," vzkazují pořadatelé.

ZAZNÍ ZVON AUGUSTIN 

Na zelený čtvrtek se na hradecké Bílé věži rozezní zvon Augustin v 9:30. V neděli pak třetí největší zvon v republice uctí Slavnost Zmrtvýchvstání Páně mezi 11:50 a 12:05. Sraz účastníků nejméně 15 minut před časem zvonění, jinak z bezpečnostních důvodů nebude umožněn vstup. Počet účastníků omezen na 15. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží nebo formou eVstupenky.

FC HRADEC KRÁLOVÉ – MFK KARVINÁ

V neděli se hradečtí votroci utkají s celkem z Karviné. Utkání fotbalové Fortuna:ligy začíná úderem 15. hodiny v nové Malšovické aréně.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme