ZVEME: V Hradci se bude běhat a vítat ptačí zpěv, nábřeží zaplní gurmáni

Den otevřených dveří na hradecké záchrance.
Den otevřených dveří na hradecké záchrance.

Na co se můžeme v Hradci Králové těšit o tomto víkendu? V areálu Letecké záchranné služby na heliportu v Hradci Králové ukážou své dovednosti záchranáři, poběží se branný závod i tradiční Hradubický běh se společným cílem v Čeperce. Koná se jarní Nábřeží gurmánů a vydat se můžete na ornitologickou a přírodovědnou vycházku do přírodního parku Orlice.

HRADECKÉ NÁBŘEŽÍ GURMÁNŮ - CHUŤ JARA

Smetanovo nábřeží v Hradci Králové se v sobotu zaplní dobrotami všeho druhu. Od 10:00 až do 19:00 tam Agentura Butterfly pořádá největší a tradiční jarní gastronomickou akci Nábřeží gurmánů. "Přijďte podpořit gastro scénu a užít si skvělé jídlo, pití, nakoupit si kvalitní produkty za doprovodu hudebních vystoupení. Jako každý rok se potkáme v samém centru města." České i zahraniční speciality, moderní gastronomické pochoutky, české regionální a farmářské potraviny - to vše je Hradecké nábřeží gurmánů. Těšte se na nové produkty z různých koutů světa, které zapijete skleničkou dobrého vína, koktejlu, piva či limonády. Nebudou chybět koncerty a další doprovodný program pro celé rodiny. Vstup na akci je tradičně pro všechny návštěvníky a pejsky zdarma.

BRANNÝ ZÁVOD

Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany pořádá v sobotu od 8:00 hodin na travnatém prostranství za EA Congress hotel Aldis v Hradci Králové branný závod. 17. ročník je nově je rozdělen do dvou kategorií - NORMAL a HARD. "Novinkou je taktéž změna pravidel, abyste si mohli závod ještě více užít. Pro ty nejmenší máme opět připraveny soutěže ve formě Braňáčku. Těšit se můžete také na bohatý doprovodný program. Pro více informací neváhejte navštívit stránky Branného závodu. http://brannyzavod.uspfvz.cz," uvedl pořadatel. Branný závod je závod ve stylu orientačního běhu pro čtyřčlenná družstva (s alespoň jednou ženou), na jehož trase jsou umístěny stanoviště s disciplínami rozmanitého zaměření. Vše v režii vojenských mediků a záchranářů z VLF.

VÍTÁNÍ PTAČÍHO ZPĚVU 

Komentovaná vycházka Vítání ptačího zpěvu začíná v sobotu úderem 8. hodiny a sraz je před Studijní a vědeckou knihovnou. Ornitologická a přírodovědná vycházka (cca 4 km) do přírodního parku Orlice (zachovalá říční krajina s nivními loukami a slepými říčními rameny). Pozorování a určování ptáků podle zpěvu. V případě vhodného počasí bude součástí akce i ukázka odchytu ptáků pro vědecké účely a jejich kroužkování. Sraz v sobotu 11. 5. v 8.00 hod. před Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové. S sebou dalekohledy a terénní obuv. Vhodné i pro rodiny s dětmi. Předpokládaný konec ve 12.00 hodin. Vstup je volný.

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ZDRAVOTNICKÉ ZÁCHRANNÉ SLUŽBY 

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje opět otevře své brány veřejnosti. V sobotu od 9:00 do 17:00 se na základně Letecké záchranné služby koná tradiční Den otevřených dveří, který je navíc letos spojený s oslavou 20 let vzniku organizace. V průběhu celého dne budete mít příležitost prohlédnout si záchranářskou techniku a vybavení, seznámit se s prací záchranářů a můžete se těšit i na zajímavý program, včetně praktických ukázek.

18. HRADUBICKÝ BĚH

Netradiční běžecký závod na 10 km mezi městy Hradec Králové a Pardubice se koná v sobotu od 10 hodin. Má dva starty a jeden cíl. Trasa bude značena fáborky a oranžovými šipkami. Start v Pardubicích v ulici Poděbradská, start v Hradci Králové v Lipkách, společný cíl bude v Čeperce. Čas vám bude změřen a po doběhnutí obdržíte SMS s výsledným časem na Váš mobil. Časový limit: 1,5 hodiny. Na 5. kilometru a v cíli na vás čeká občerstvení - voda, iontový nápoj, ovoce, sladké pečivo, sůl. Medaile, diplomy a další hodnotné ceny jsou připraveny pro 3 nejlepší muže a 3 ženy z každého města zvlášť. Další ceny získají dva vylosovaní závodníci.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru