Štítky: | Sport | Pozvánka |

Zveme: projeďte se na inlinech „pro život“

Na Slezském předměstí se proženou "inlinisté" | Foto: tým LifeInLine Tour
Na Slezském předměstí se proženou "inlinisté" | Foto: tým LifeInLine Tour

V dnešní víkendové pozvánce vás zveme především za sportem - sobota večer a neděle celý den bude v Hradci Králové patřit bruslařům a vyznavačům rychlých koleček.

V Hradci totiž odstartuje putovní závodní podnik s názvem Inline pro život – LifeInLine Tour 2013.

Další pozvánka míří za dveře Českého rozhlasu Hradec Králové, kde se slaví, stejně jako ve zbytku republiky, 90 let jeho vysílání. 

Rozhlas Hradec Králové slaví výročí

V letošním roce slaví Český rozhlas Hradec Králové kulaté výročí svého vysílání. Je to už 90 let a k této příležitosti otevírá rozhlas své dveře a v sobotu od 9 do 16 hodin za ně zve všechny své posluchače. 

V Havlíčkově ulici se můžete zúčastnit exkurze po budově rozhlasu, nahlédnout do rozhlasové „kuchyně“, ale také se zapojit do debat. „Skupina Klapeto zahraje městský folklór z dob starého dobrého Rakouska a první republiky. V Radiokavárně v přízemí s vámi budou besedovat moderátoři Českého rozhlasu Hradec Králové a jejich hosté MUDr. Jan Zbytovský - sexuolog a psychiatr, Josef Černý - spotřebitelský rádce a Josef Hrstka - zahradní rádce,“ zve Český rozhlas na svých webových stránkách. 

Další tipy na víkendové akce najdete v našem seznamu kulturních a sportovních událostí. 

LifeInLine Tour odstartuje sobotním večerním bruslením

Putovní bruslařský závod s názvem Inline pro život – LifeInLine Tour 2013 začíná už tuto sobotu večer v Hradci Králové. V neděli se pak závodníci i přihlížející diváci mohou těšit na zcela novou závodní trat v centru města. Startuje se od hotelu Alessandia, kde se také finišuje, a závodníci se proženou po třídě SNP a části ulice Lipová na Slezském předměstí. 

Do LifeInLine Tour jsou zapojená i další města jako je Ostrava, Brno, Praha anebo Opava a ve všech se ještě před nedělním závodem mohou zájemci vydat na večerní bruslení. „V každém městě bude nově závodnímu dni předcházet Večerní Inline Party s hudbou, doprovodným programem, soutěžemi a komentářem Pavla Cejnara z Evropy 2,“ lákají pořadatelé na večerní zábavu ještě před nedělním ostrým soupeřením. 

Závodní trať je  bezpečná i pro neprofíky

Do závodu LifeInLine Tour se více a více přihlašují jak závodní bruslaři, tak také ti, kteří na bruslích jezdí především pro radost –  a těm tým závodu vychází vstříc. Novinkou letošního ročníku LifeInline Tour 2013 bude oddělení licencovaných, tedy sportovním svazem registrovaných závodníků, a hobby inline bruslařů z inline stezek. „Rozhodli jsme se pro dva oddělené závody na nejoblíbenější trati 10 km, zejména z bezpečnostních důvodů. První bude určen výhradně pro nelicencované hobby bruslaře, druhý bude mít charakter open, tzn. pro závodníky z klubů i pro ty, kteří si s nimi chtějí změřit síly a nemají žádnou svazovou licenci,“ vysvětluje šéf týmu Martin Plecitý.

K oddělení profesionálních a neprofesionálních bruslařů na nejobtížnější trati přistoupili pořadatelé především z obavy před kolizemi s rychlými závodníky při předjíždění. 

Sestavte si své rodinné anebo firemní týmy

Novinkou letošního roku jsou dopolední hobby závody na trati 10 km, kde se závodu mohou zúčastnit také firemní a rodinné týmy. „Firemní tým se musí skládat ze tří až pěti osob z jedné firmy, nezáleží na pohlaví, a rodinný tým musí být složen z maminky, tatínka a maximálně tří dětí,“ popsala Sandra Adamcová z realizátorského týmu. 

Nedělní dopolední program podniku LifeInLine Tour 2013 začíná už ráno v 9 hodin, kdy je připraveno volné bruslení. „Od 10 hodin jsou na programu závody na 1 km a 3 km pro licencované závodníky a 1 km a 3 km pro děti hobíky. Dopoledne bude uzavřeno závodem na 10 km výhradně pro hobby závodníky a firemní a rodinné týmy,“ popisují pořadatelé z týmu LifeInLine. 

Po vyhlášení dopoledních výsledků a volném bruslení v čase od 12,30 do 13,30 hodin budou následovat Open závody na 10 km a 21 km. Na neděli je také připraven závod štafet.

Dopravní omezení na Slezském předměstí

Se závodem LifeInLine Tour souvisí také sobotní večerní a téměř celodenní nedělní dopravní omezení, která se dotknou jak osobní dopravy, tak také MHD.

Závod startuje a končí u hotelu Alessandia a uzavřena bude třída SNP a část ulice Lipová. O změnách v MHD se dočtete v článku Omezení MHD na Slezském Předměstí

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme