Zveme: Kam v Hradci o víkendu a co podniknout o jarních prázdninách?

Pohádkové prázdniny chystá pro děti DDM v Hradci Králové.
Pohádkové prázdniny chystá pro děti DDM v Hradci Králové.

Víkend v Hradci Králové nabídne třeba bleší trh v kině Bio Central nebo hokejové utkání domácích hokejistů se Zlínem. Spoustu akcí je tentokrát zaměřeno na děti, kteří mají dnes pololetní prázdniny a hned od pondělí na víkend navazují jarní prázdniny. Mohou hrát deskové hry v městské knihovně, trávit prázdniny v Technologickém centru nebo v Domu dětí a mládeže, kde jsou pro ně přichystané hry, soutěže i vyrábění.

ZIMNÍ BLEŠÁK V BIO CENTRAL

Bazárek či blešák se uskuteční v kině Bio Central v sobotu od 10 do 15 hodin.

DESKOVKY A DALŠÍ HRY V KNIHOVNĚ

"Zveme děti, které neodjely na pololetní prázdniny, do knihovny. Přijďte si užít hravý den s deskovkami. Kamarádi vítáni," zvou pracovníci hradecké městské knihovny na deskové hry v pátek od 10 do 17 hodin. Vstup je volný. V knihovně se bude dnes konat také turnaj v již legendární karetní hře Magic the Gathering. Pomocí mýtických bytostí, kouzel, čar a magických předmětů je potřeba porazit nepřítele. Další akce chystá knihovna v Hradci Králové i na jarní prázdniny.

MASOPUSTNÍ „HLEDAČKA“

V sobotu se koná v Jiráskových sadech akce pro rodiny s předškolními dětmi. K "Hledačce" potřebujete papír a tužku/mobil/dobrou paměť a chuť si hrát. V parku najdete 7 úkolů, za jejichž splnění získáte vždy jedno písmeno do tajenky. Začínáte u hlavního vchodu. Na konci každého zadání se dozvíte, kam se máte vydat dál. Až tajenku zjistíte, zaregistrujte se na https://www.sedmikraskahk.cz/rezervacni-system, zadejte své kontaktní údaje a zapište výsledek. Spojíme se s vámi a domluvíme se na předání drobné odměny.

MOUNTFIELD SE UTKÁ SE ZLÍNEM

Utkání 50. kola extraligy ledního hokeje se odehraje v neděli od 18:20 hodin. Na ledě hradeckého zimního stadionu se utká domácí Mountfield HK a PSG Berani Zlín.

JARŇÁKY V TECHNOLOGICKÉM CENTRU

Technologické centrum Hradec Králové přichystalo na jarní prázdniny program s ozoboty, elektrotechnickou stavebnicí Boffin, ukázky práce s 3D perem a grafickým tabletem. Program je vhodný pro děti od 1. třídy ZŠ a bude se opakovat od pondělí do pátku v čase 9 až 12 hodin (program pro jednotlivé dny je totožný). Počet míst na den je omezený, proto se přihlaste včas pomocí formuláře na stránce https://www.tchk.cz/akce/jarnaky-2022/

POHÁDKOVÉ PRÁZDNINY V DDM

Také Dům dětí a mládeže v Rautenkrancově ulici pro děti chystá zajímavý program, jak strávit jarní prázdniny. Užijí si plno her, soutěží, vyrábění a zvířátek. Připraven je také výlet. V týdnu od 7. do 11. února, každý den od 8 do 15 hodin. Přihlašování je možné na jednotlivé dny na webu www.barak.cz. Poplatek za účast na akci je 200,- za den.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude běhat a vítat ptačí zpěv, nábřeží zaplní gurmáni

Na co se můžeme v Hradci Králové těšit o tomto víkendu? V areálu Letecké záchranné služby na heliportu v Hradci Králové ukážou své dovednosti záchranáři, poběží se branný závod i tradiční Hradubický běh se společným cílem v Čeperce. Koná se jarní Nábřeží gurmánů a vydat se…
Čtěte více

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme