Zveme: Na brusle, hokej, zimní běh nebo procházku s architektem Gočárem

Zimní běžecký závod v Hradci Králové.
Zimní běžecký závod v Hradci Králové.

O víkendu si tentokrát přijdou na své kulturní i sportovní nadšenci. Můžete vyrazit bruslit na zimní stadion v Hradci Králové nebo fandit místním hokejistům. Můžete si zaběhat, závodu Innogy Winter Run se mohou účastnit dospělí i děti. Děti se mohou těšit také na pohádku Princezna na hrášku. Po hradeckých památkách vás provede sám architekt Josef Gočár.

BRUSLENÍ PRO VEŘEJNOST

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové probíhá v době zimní sezóny vždy o víkendech. Tuto sobotu od 16 do 17:30 a v neděli od 14:30 do 16 hodin. Dospělí zaplatí 50 korun, děti 30 a jejich doprovod desetikorunu.

INNOGY WINTER RUN HRADEC KRÁLOVÉ 2022

V sobotu od 9 hodin se koná na Smetanově nábřeží v Hradci Králové zimní výběh pro každého a za každého počasí. Individuální výběh na 8km a 4km. Start je v 11 a ve 12 hodin. Děti poběží 400 a 800 metrů dle kategorií. Registrace bude probíhat před restaurací NÁPLAVKA. 

PRINCEZNA NA HRÁŠKU

V neděli od 10 hodin můžete vzít své děti do Adalbertina - Studio A na pohádku. Dramatizace pohádky H. Ch. Andersena je dílem Vlasty Špicnerové. Výprava a režie Jan Hrubec. Známá pohádka o zkoušce, zda je princezna pravá či falešná, je rozšířena o rodinné téma: Maminka (stará královna) nechce ještě svého synka (prince) oženit a tak ji přijde vhod, že se mu nedaří přivézt ze světa tu "pravou - nefalšovanou princeznu." Problém nastává, když jednoho deštivého večera na hradní bránu zabouchá "opravdová princezna…" Pro děti od tří let účinkuje Dřevěné divadlo z Prahy.

PĚŠKY NEBO KOČÁREM HRADCEM S PANEM GOČÁREM

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, kdyby vám o architektuře a urbanistickém pojetí Hradce Králové vyprávěl sám jeho tvůrce Josef Gočár? Tak teď už o tom nemusíte jen přemýšlet, ale můžete to skutečně zažít. Stačí přjít v sobotu v 10 hodin k Bílé věži, kde je sraz s panem architektem. Projdete si staré město i jeho terasy, podíváte se do Galerie moderního umění a pohlédnete na město z její střechy. Dozvíte se tak mnoho zajímavého o vývoji Hradce Králové od středověku až do doby první republiky. Můžete se občerstvit v kavárně hradecké muzea, prohlídka pak bude pokračovat dál na druhou část prohlídkové trasy, která je zaměřená na prvorepublikovou architekturu, mimo jiné tak projdete Masarykovo a Ulrichovo náměstí, zastavíte se ve Sboru kněze Ambrože a kolem komplexu Gočárových škol zamíříte na prohlídku Gymnázia J.K.Tyla.

HOKEJ S MLADOU BOLESLAVÍ

V neděli od 16:00 hostí hradecká ČPP Aréna 40. kolo Tipsport extraligy, Mountfield Hradec Králové vyzve hokejisty z Mladé Boleslavi.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude běhat a vítat ptačí zpěv, nábřeží zaplní gurmáni

Na co se můžeme v Hradci Králové těšit o tomto víkendu? V areálu Letecké záchranné služby na heliportu v Hradci Králové ukážou své dovednosti záchranáři, poběží se branný závod i tradiční Hradubický běh se společným cílem v Čeperce. Koná se jarní Nábřeží gurmánů a vydat se…
Čtěte více

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme