Štítky: | Pozvánka | Aldis | Cyklo |

Zveme: cykloturistika pro nezadané a Hradec neznámý

Ilustrační foto | Pixmac
Ilustrační foto | Pixmac

Je libo praktickou ukázku wellnes procedury anebo nabídku kulturních výletů pro nezadané? V tom případě o víkendu zamiřte do kongresového centra Aldis Hradec Králové. Pátek a sobota patří veletrhu s název Infotour a cykloturistika.

Kromě již zmíněného se návštěvníci setkají se zajímavostmi z jiných regionů republiky anebo si mohou v rámci veletrhu nechat bezplatně zkontrolovat své kolo, koloběžku a cyklistickou přilbu. Letošní ročník bude také ve znamení Královéhradeckého roku ženy.

Veletrh o cyklistice, cyklocestování a cestování vůbec se v letošní roce koná v Hradci Králové už ve svém 14. opakování a slibuje zaměření na zajímavé cílové skupiny. „V dalším ročníku veletrhu cestovního ruchu se mimo nabídek cestovních kanceláří a agentur mohou návštěvníci seznámit s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory 55+, turistických a kulturních pobytů pro nezadané, plaveb po Holandsku a Baťově kanále či cestování hotelbusem,“ slibují pořadatelé veletrhu.

Královéhradecký rok ženy pak bude hlavním pátečním tématem, které se bude prolínat také slavnostním zahájením veletrhu. Na něm budou představeny Eliščiny dukáty anebo filmové medailónky Královských věnných měst.

V doprovodném programu Infotouru se samozřejmě objeví koutek pro děti a výtvarné dílny. Další zajímavostí doprovodného programu bude vyhlášení fotografické soutěže „V Hradci je mi dobře“ anebo besedy s projekcemi. 

V pátek se na nich představí „žena na cestách“ Magdalena Radostová, která v Hradci pohovoří o svém cestování po divoké a krásné Aljašce. Na páteční pozdní odpoledne je připravena přednáška muzikanta, cestovatele, spisovatele a kameramana Martina Kratochvíla, který ukáže Orient jako zemi kadidlové stezky. Na sobotních besedách se posluchači budou moci zprostředkovaně projít po Nepálu, Americe, Dolomitech anebo po dně oceánů. 

Po oba dny je na veletrh vstup pro všechny zájemce zdarma. Páteční program začíná v 10 hodin dopoledne, veletrh bude otevřený do 18 hodin. V sobotu pak bude přístupný od 9 do 17 hodin. 

Poznejte Hradec neznámý 

Letošní ročník veletrhu Infotour a cykloturistika je doprovázen také Hradečany oblíbenými procházkami po „Hradci neznámém“. Tyto už tradiční prohlídky zcela netradičními místy starého Hradce Králové každoročně přilákají mnohé zvědavce.

V pátek začnou prohlídky ve 14 a v 16 hodin, v sobotu pak v 10, 13 a 15 hodin. Vstupenky za 40 anebo zlevněné za 20 korun bude možné koupit hodinu a půl před začátkem prohlídky u registrací na veletrh, tedy v prostorách kongresového centra Aldis. „Setkání bude u kašny před kongresovým centrem, vždy 10 minut před začátkem prohlídky. Odtud se návštěvníci přesunou na staré město, kde budou mít možnost se dvěma průvodci projít si vybrané domy, dvorky, sklepy, které běžný návštěvník neuvidí a seznámit se s dalšími zajímavostmi,“ uvedla Helena Rezková, která Hradcem neznámým opět provází.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme