Zveme: Bylo nás pět, bude i pátá výhra v řadě?

Bylo nás pět | Autor: Klicperovo divadlo
Bylo nás pět | Autor: Klicperovo divadlo

Víkend je opět před námi a tentokrát se ponese v duchu pětek.

V pátek vás zveme na divadlní hru Bylo nás pět.

V sobotu fanoušci královéhradeckých hokejistů očekávají pátou výhru Královských lvů v řadě. Držme jim tedy pěsti.

Páteční divadlo

Delší dobu jsem nezvali do divadla a tak vám doporučujeme zajít v pátek na představení Bylo nás pět. Humoristické povídky v neméně humoristickém podání herců Klicperova divadla rozhodně rozveselí páteční večer. 

"Bylo nás pět" z pera východočecha Karla Poláčka o autorově dětství nás zavede do nedalekého Rychnova. Klicperovo divadlo hru nastudovalo jako poctu ke 120. výročí narození tohoto českého spisovatele a novináře. 

V dobrodružství nezapomenutelných dětských hrdinů, jimž vévodí Péťa Bajza, Tonda Bejval, Čeněk Jirsák, Eda Kemlink a Zilvar z chudobince, se představí František Staněk, Miroslav Zavičár, Jakub Tvrdík, David Smečka, Ondřej Malý a další. 

Pod taktovkou Jana Friče budete přítomni epizodám ze života hlavních hrdinů. „Po rozmýšlení, zda nechat jednu nebo dvě historky a ty rozvést na celé představení, jsme nakonec zvolili rychlou "klipovitou" koláž, kde s kluky, co spolu chodí, zažijeme celý rok, a v druhé půlce se podíváme do Indie,“ popsal rychlý náboj hry režisér Frič. 

V pátek "klicperáci" v Besedě také hrají oblíbenou hru Koule. Na tu vás však pozveme někdy příště, hra je totiž zatím beznadějně pro mnohé zájemce vyprodaná. 

Důležitý hokejový zápas možná přinese pátou výhru v řadě

Na důležitý zápas 40. kola první hokejové ligy se připravují Královští lvi z Hradce Králové. Vstoupí tak do poslední čtvrtiny základní části soutěže. Do duelu už tuto sobotu v pět hodin hradečtí vyzvou Jihlavu na svém domácím ledě. 

Po novém roce a pod vedením Jiřího Kučery zatím královéhradečtí lvi neprohráli. Naposledy dostali Beroun po samostatných nájezdech a prodloužili si tak svoji vítěznou šňůru. „Budeme se soustředit především na náš výkon. Jihlava je sice nepříjemný soupeř, ale my hrajeme doma a tím pádem musíme tvořit hru,“ prozradil hlavní trenér hradeckého celku Jiří Kučera. 

Hradec Králové letos odehrál s Jihlavou tři zápasy. Úspěšnější byla prozatím Dukla, která dokázala ovládnout dva. „Budeme se snažit napadat ve dvou hráčích, samozřejmě ale s rozumem,“ řekl ještě Kučera.

„Po skončení sobotního utkání si budou moci fanoušci popovídat s novým koučem Královských lvů. Přibližně ve 20:30 dorazí s vybranými hráči do Bully restaurantu na zimním stadionu na pozápasovou besedu,“ pozval fanoušky Jakub Malý z hokejového klubu. Jakub Malý také připomněl, že fanoušci mohou i tentokrát využívat bezplatné parkování u nedaleké Univerzity.

Bio Central nabídne knižní bazar

Knižní bazar použitých knížek a učebnic se chystá na nedělní odpoledne v kavárně kina Bio Central. „Přijďte do zdejší kavárny prodávat nebo vyměňovat knížky, na které už nemáte v poličce místo,“ zvou pracovníci kina. K dobré pohodě při bazaru jistě přispěje i dobrá kávu, čaj a sušenky. Bazar začíná v neděli od čtyř hodin a potrvá do sedmé večerní. 

Další akce a kulturní dění najdete v naší rubrice kultura.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme