ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

Čokofest v hradeckém Futuru.
Čokofest v hradeckém Futuru.

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.

ČOKOFEST 2024

Obchodní centrum Futurum se o víkendu promění v čokoládové království. Agentura ChrisEvents zve na Čokoládový Festival 2024, který začíná v pátek a potrvá až do neděle. "Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou," vzkazují pořadatelé. Vstup je zdarma. 

DĚTSKÝ KARNEVAL

Sokolovna ve Svobodných Dvorech zve v sobotu od 15 hodin na karnevalový rej. "Vemte si sebou masku a přezůvky," vzkazují organizátoři TJ Slavoj Svobodné Dvory, z.s. a Komise místní samosprávy Svobodné Dvory.

 

VOTROCI VERSUS PARDUBICE

Domácí celek FC Hradec Králové v sobotu vyzve v derby FK Pardubice. Fotbalové utkání Fortuna:ligy začne v 15 hodin v nové aréně v Malšovicích. "V souvislosti s přesunem fanoušků na stadion a zpět může krátkodobě docházet k omezení dopravy, žádáme proto řidiče, aby v sobotu dbali zvýšené opatrnosti. Policisté budou se strážníky jako obvykle dopravu monitorovat a v případě potřeby regulovat," uvedla královéhradecká policie.

JARNÍ BĚH NOVOHRADECKÝMI LESY

V neděli dopoledne se na Biřičce poběží jarní závod. HaKi-Run pořádá běžecký závod pro děti a dospělé v krásném prostředí hradeckých lesů. Start i cíl je u rybníku Biřička. V 10:00 začíná prezence a registrace dětských závodníků, o půl hodiny děti odstartují a v 11:00 již bude vyhlášení vyhlášení vítězů dětských kategorií. V 11:30 začíná prezence a registrace hlavního závodu na 6 kilometrů, který odstartuje v pravé poledne. Část ze startovného poputuje do "denního stacionáře Klokan" v Hořicích,který se věnuje lidem s mentálním postižením. https://www.klubklokanek.eu/.

VELIKONOČNÍ POHÁDKA

V neděli od 10 hodin se bude v Adalbertinu, ve Studiu A hrát Velikonoční pohádka: "Dny se prodlužují, země se probouzí ze zimního spánku, lidé oslavují období Velikonoc. Holčička Andulka, poučena babičkou - se snaží úzkostlivě dodržovat řadu rituálů a zvyků, které jsou spojeny s oslavou probouzející se přírody." V činoherně loutkovém představení na motivy lidových zvyků a obyčejů účinkuje DIVADÝLKO MRAK. Pohádky jsou primárně určeny dětem od tří let. Pokud je divákem dítě mladší, má vstup zdarma, ovšem bez nároku na místo. Vstupenku do sálu musí mít dětský i dospělý divák. Vstupenky nejsou číslovány, v sále je volný zasedací pořádek. Prosíme dospělé diváky, aby při výběru míst brali ohled na ty malé, kterým by případně mohli bránit ve výhledu. 

ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!

Kongresové centrum Aldis v neděli od 15:00 navštíví známá dvojice Štístko a Poupěnka: "Ahoj broučkové, máme tady nové představení Pojď si hrát! Opět se setkáte s panem Doremi, Honzíkem a samozřejmě s námi: Štístkem a Poupěnkou. Na začátek si pořádně zaskáčeme s písničkou Skáčeme a také zalétáme s Letí, letí. Konečně splníme přání broučkům, kteří se tak dlouho těšili na Jojojo, nenene. Naučíme vás naši verzi táborového hitu: Když jsi šťastný a mnoho dalšího."

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme