Štítky: | Kraj | Zdravotnictví | školy | rekonstrukce |

Studenti hradecké zdrávky se budou učit v moderních a opravených učebnách

Budoucí zubní technici mají moderní učebny.
Budoucí zubní technici mají moderní učebny. | autor: KÚ

Lepší zázemí si mohou užívat studenti hradecké zdrávky. Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradeci Králové se nyní pyšní moderním vybavením učeben pro teoretickou a praktickou výuku všech oborů a novým pracovištěm zubních techniků. Královéhradecký kraj investoval do vybavení více než 27 milionů korun.

 

„Současné pracovní postupy laborantů, zubních techniků a zdravotníků v praxi vyžadují, aby absolventi našich škol zaměřených na tyto obory byli maximálně připraveni pro vstup na trh práce. Aby se co nejlépe uplatnili v praxi, musíme jim zajistit prostřednictvím modernizace škol a odborných pracovišť podmínky pro získání co nejkvalitnějšího vzdělání v těchto náročných oborech,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast školství Martina Berdychová.

„Celkové náklady byly více než 27 milionů korun. V rámci obou projektů jsme zrekonstruovali laboratoře fyziky, chemie, biologie, učebny jsme vybavili nábytkem a elektronikou. Zubní technici mají nové pracoviště. Došlo i na rekonstrukci počítačové sítě a žáci se například rychle, bezpečně a bez problémů připojí k internetu po celé škole. Také jsme zajistili bezbariérovost celého objektu napříč všemi patry včetně nového sociálního zařízení a výtahu,“ doplňuje radní Václav Řehoř odpovědný za krajské investice.

"Škola se zase posunula o kus dále. Můžeme žákům umožnit různé badatelské aktivity, prožít si experimenty a předměty, které jsou pro většinu žáků strašákem, daleko lépe přiblížit a žáky pro ně nadchnout. Z hlediska počítačové techniky jsme se opravdu ocitli ve 21. století,“ říká ředitelka školy Soňa Lamichová.

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradci Králové se pyšní titulem Nejlepší zdravotnická škola roku 2016.

Jaké zdrávka nabízí obory?

Škola sídlí v centru Hradce Králové a nabízí čtyřleté střední vzdělání v oborech praktická sestra, laboratorní asistent, asistent zubního technika, zdravotnické lyceum a tříleté vyšší odborné vzdělání v oborech diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný zdravotní laborant, diplomovaný farmaceutický asistent a diplomovaný zubní technik.

V příštím roce škola otevírá nový obor diplomovaná dětská sestra. Uchazeči o toto studium se mohou kdykoliv přijít podívat a o studiu se informovat.

autor: KÚ

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Harmonii na Benešově třídě čeká rozsáhlá rekonstrukce

Zlepšit kvalitu bydlení v bytovém domě Harmonie I na Benešově třídě v Hradci Králové by měla připravovaná rekonstrukce. Dojít by mělo na rozsáhlé opravy lodžií včetně jejich zastřešení, zateplení budovy a střechy i výměnu oken. Město nyní začíná hledat projektanta, zadávací…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme